Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο απέστειλε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκοςγια το πρόβλημα των μεγάλων ζημιών που καταγράφονται στην αμπελοκαλλιέργεια.
Πρόκειται για σημαντικό πρόβλημα που αφορά σεπολλές οικογένειες στα όρια του Δήμου Καρδίτσας καιόχι μόνο. Με την επιστολή ο δήμαρχος ζητάει να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τον Οργανισμό, ώστενα μπορέσει να γίνει η σχετική αναγγελία ζημιών. Η επιστολή είναι η παρακάτω:
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε
Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι οι αμπελοκαλλιέργειες στο Δήμο Καρδίτσας, με βάση πληθώρα αναφορών που έχουμε από καλλιεργητές της περιοχής μας,έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή. Οι καλλιεργητές αποδίδουν την καταστροφή σε διάφορες ασθένειες αλλά καιστις άκαιρες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος.
Με δεδομένο ότι για πολλές οικογένειες η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί την κύρια γεωργική απασχόληση και τηνκύρια πηγή αποκόμισης εισοδήματος, καθίσταται αδήριτη ηανάγκη εξεύρεσης λύσης. Με βάση τα παραπάνω θα σαςπαρακαλούσαμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να γίνουνοι σχετικές αναγγελίες ζημίας.
Με εκτίμηση και ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση στοαίτημα μας».















