Μια ιστορική στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ομάδα, μιας και ήταν εκ των ιδρυτριών της ΕΠΣ Καρδίτσας, η Δόξα Μασχολουρίου πρόσθεσε μία ακόμη χρυσή σελίδα στο παλμαρέ της. Στην επάνοδό της στο προσκήνιο, κατάφερε να ανέβει από τη Β’ στην Α’ Ερασιτεχνική.

Ο Μίλτος Ξηντάρας που είχε την τεχνική διαχείριση στο πρωτάθλημα και έζησε από τον πάγκο όλη την προσπάθεια, μας παραχώρησε εκ μέρους όλου του συλλόγου, μια ενδιαφέρουσα συνένετευξη στο ”Νέο Αγώνα”.

Αναλυτικά: Με την επιστροφή της στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο η Δόξα Μασχολουρίου, πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική. Μία επιτυχία που δεν ήρθε τυχαία, έτσι ; Kαι ήταν μία συνέχεια της περσινής, με τον ΑΟ Σοφάδων...

«Καλησπέρα Δημήτρη. Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω για την ομάδα μας. Καμία επιτυχία δεν έρχεται τυχαία. Ολα είναι προϊόν δουλειάς στην προπόνηση και πως αυτό μετουσιώνεται μέσα στο παιχνίδι. Επίσης πολύ σημαντικό ειναι ότι διοίκηση-ποδοσφαιριστές και ο κόσμος που ακολουθει την ομάδα ειναι παρέα-οικογένεια πραγματικά.

Δύο στις δύο ανόδου σε προσωπικό επίπεδο …

« Δεν έχει σημασία τόσο αυτό για μένα. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως ιδιαίτερα είναι στην προσπάθεια που κάνουμε στο να αλλάξουμε τη νοοτροπία παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο και κάνοντας αυτό στη συνέχεια έρχονται και οι επιτυχίες».

Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η οργάνωση που υπάρχει, με διοίκηση και φιλάθλους να είναι κοντά και να στηρίζουν…

« Η οργάνωση παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στις ομάδες και θεωρώ ότι ήμαστε από τα πιο οργανωμένα σωματεία. Τα παιδιά που τρέχουν για την ομάδα είναι παθιασμένοι με αυτή και όλοι μαζί προσπαθούμε να βάζουμε κάθε χρόνο και ένα λιθαράκι βελτιώνοντας πρώτα από όλα τις γηπεδικές υποδομες και μετά το αγωνιστικό».

Πάμε λίγο και στο φετινό πρωτάθλημα που ήταν ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, με 5-6 ομάδες περίπου στα ίδια επίπεδα με τον ίδιο στόχο. Μέτρησε η διάρκεια, η ποιότητα, η εμπειρία στο φινάλε;

« Μέτρησαν όλα ακριβώς με τη σειρά που τα είπες και στο τέλος επικράτησαν οι ομάδες που το ήθελαν πιο πολύ». « Η τριάδα που ανέβηκε πιστεύεις ότι αντικατοπτρίζει και την εικόνα στην κορυφή; « Οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν θεωρώ ότι ήταν και οι καλύτερες ομάδες. Ήταν οι ομάδες που άντεξαν την πίεση του πρωταθλητισμού και δίκαια ανέβηκαν. Βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια και στις άλλες δυο ομάδες που πάλεψαν για την άνοδο, τον Άρη και τον Καραϊσκάκη, εξαιρετικές ομάδες και οι δυο με σπουδαία οργάνωση».

Η Δόξα Μασχολουρίου έχει την ”πολυτέλεια” να διαθέτει στις τάξεις κάποιες μονάδες που έχουν αγωνιστεί σε εθνικό επίπεδο και η προσωπικότητά τους στην ομάδα έπαιξε ρόλο.

« Έπαιξε σημαντικό ρόλο και είναι αυτό που σου είπα πιο πάνω ότι όλα είναι θέμα νοοτροπίας. Αυτά τα παιδιά έχουν μάθει να δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα και βοηθούν και τους υπολοιπους να αντιληφθουν τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Ο σχεδιασμός είναι μέσα στο μυαλό όλων όσων ασχολούνται με τον σύλλογο και σίγουρα σ’ αυτόν θα είναι και κάποιοι από τους εν λόγω παίκτες;

« Σίγουρα ο σχεδιασμός της ομαδας έχει ξεκινήσει και έχω εισηγηθεί προσωπικά την παραμονή του συνόλου των παιδιών. Είναι εκπληκτικοί χαρακτήρες και ποδοσφαιριστές όλοι τους. Και πιστεύω πως με την προσθήκη 6-7 παιδιών ακόμα θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί».

Σίγουρα πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο του χρόνου στην Α’ Ερασιτεχνική. Ασφαλώς αλλάζουν και οι στόχοι της ομάδας ως ”νεοφώτιστης”…

«Οι στόχοι της ομάδας όπως σας ειπα και παραπάνω είναι να βελτιώσει τις γηπεδικές υποδομες βήμα- βήμα και να δημιουργήσει συνθήκες και βασεις οι οποίες θα ειναι οι καλύτερες δυνατές για τους ποδοσφαιριστές και θα αποτελούν κίνητρο να παίξουν στην ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι εκπροσωπούμε μια μεγάλη περιοχή και έχουμε υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Όσον αφορά το αγωνιστικό, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε».

Το γεγονός ότι ευρύτερα η περιοχή Σοφάδων αρχίζει να …αποκτά μεγαλύτερη οντότητα με την άνοδο ομάδων (πέρυσι ο ΑΟ Μελισσοχωρίου, φέτος η Δόξα Μασχολουρίου), είναι ενθαρρυντικό σε δύσκολες εποχές… Πως το σχολιάζεις;

«Όπως ακριβώς το είπες : δυσκολες εποχές. Ειναι ενθαρρυντικό ,πλην ομως εδώ έχω τις ενστάσεις μου σε κάποια πράγματα. Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι ομάδες. Ειναι ακόμη το Καππαδοκικό, το Λεονταρι και η Μαυραική στην Α’ Κατηγορία, όπως και άλλες ομάδες στη Β´ όπως η ‘Αμπελος, το Καρποχωρι και το Νέο Ικονιο, που όλοι μας κάνουμε τεράστια προσπαθεια. Οι διοικήσεις των ομάδων μοχθούν πραγματικά.

Και εδώ θέλω να σταθώ πως για να έχουμε ομάδες και να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα, να βελτιώσουμε της γηπεδικες εγκαταστασεις, πρέπει να στηριχθούν οι ομάδες και οι διοικησεις τους από τον Δήμο, την Περιφέρεια και την ΕΠΣΚ. Το θεωρώ αδιανόητο να μην εκπροσωπείται ο νομός από ομάδα στη Γ’ Εθνική. Όπως επίσης πρόβλημα ειναι ότι τα νέα παιδιά δεν έρχονται στο γήπεδο. Εδώ κάτι πάει λάθος και πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει».

Ευχαριστώ για το χρόνο. Δεν ξέρω αν ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλo;

«Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά χωρίς τραυματισμούς και όλα τα υπόλοιπα έρχονται στη πορεία…»

Ο Μίλτος Ξηντάρας