Εργασίες ανάπλασης στο προαύλιο του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

Παρεμβάσεις ανάπλασης πραγματοποιούνται στο προαύλιο του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που υλοποιείται τον Δήμο.

Πιο αναλυτικά, όπως δήλωσε στο Νέο Αγώνα ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Παναγιώτης Σβερώνης, το πρόγραμμα ΣΑΤΑ ολοκληρώνεται σταδιακά, καθώς τούτη τη στιγμή φθάνει στο 70 – 80% της ολοκλήρωσής του και οι εργασίες ανάπλασης του προαυλίου στο 3ο και 13ο Δημοτικό Καρδίτσας αφορούν ένα σημαντικό μέρος της εργολαβίας.

«Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή φρεατίων απορροής υδάτων με σκοπό να αναβαθμιστεί το σύστημα αποχέτευσης και να απελευθερώνονται τα λιμνάζοντα νερά στο προαύλιο. Αποτελούσε άλλωστε, θέμα για την καθημερινότητα των σχολείων. Παράλληλα, προβλέπεται να γίνουν πλακοστρώσεις, ενώ με τη χρήση ειδικού ασφαλτικού υλικού θα κατασκευαστούν κατάλληλα γήπεδα για μπάσκετ ή βόλεϊ κλπ. Ακόμη, θα διατηρηθεί και το πράσινο στοιχείο με νέα δένδρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.