Με υψηλού επιπέδου παραστάσεις της εγχώριας σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, οι οποίες θα περιστρέφονται γύρω από τον κομβικό θεματικό άξονα της κλιματικής αλλαγής, θα «πλημμυρίσει», για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι η Ελλάδα μέσα από τον θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του φετινού, φιλόδοξου προγράμματος, που θα διαρκέσει από τις 5 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου, θα φιλοξενηθούν 140 συνολικά εκδηλώσεις, 70 διαφορετικές παραγωγές, σε 70 συνολικά αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, σε 12 περιφέρειες της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της περιφέρειας να έρθει σε επαφή με την τέχνη αλλά και ανοίγοντας έναν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας.

Θέατρο, μουσική, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους, χορός εικαστικά αλλά και μουσικό θέατρο περιλαμβάνει το φετινό, πολυδιάστατο πρόγραμμα του θεσμού που «γεννήθηκε» από τις ανάγκες της πανδημίας, αγκαλιάστηκε από κοινό και καλλιτέχνες και αποτελεί πλέον έναν βασικό ετήσιος άξονα της πολιτιστικής πολιτικής.

Βασικό θεματικό άξονα των εκδηλώσεων αποτελεί το μείζον ζήτημα της κλιματικής κρίσης, αλλά και οι συντριπτικές συνέπειές της, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο πολιτιστικό απόθεμα, υλικό και άυλο. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων στηνν Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο Ναό του Απόλλωνα στη Μητρόπολη θα παρουσιαστεί η παράσταση “σάμερταϊμ” από τους bijoux de kant σε σύλληψη και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.