Δεκαεπτά νοικοκυριά της Καρδίτσας εντάσσονται τελικά στο πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής “Κάλυψη” που προβλέπει τη κάλυψη των δαπανών μίσθωσης κατοικίας για τρία χρόνια. Με χθεσινή απόφαση του δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι με σειρά προτεραιότητας βάσει της μοριοδότησής τους.

Οπως έγραψε πρόσφατα ο “ΝΑ” συνολικά 24 Καρδιτσιώτες διεκδικούσαν ένα από τα τριάντα σπίτια που θα διατεθούν για τη στέγαση ευάλωτων νέων, ηλικίας 25-39 ετών στην Καρδίτσα στο πλαίσιο του προγράμματος “Κάλυψη”. Οι επτά από αυτούς, σύμφωνα με τη απόφαση, δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις που προβλέπει το πρόγραμμα και έτσι απορρίφθηκαν.

Για το πρόγραμμα αξιοποιούνται σπίτια που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία προσφύγων στο πλαίσιο του προγράμματος “Εστία”, είναι διαθέσιμα και πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας.

Ο Δήμος Καρδίτσας είναι ένας από τους 57 δήμους της χώρας που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Οπως είναι γνωστό ωφελούμενοι είναι νέοι ηλικίας 25-39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και κατοικούν σε έναν από τους Δήμους που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται με μοριοδότηση σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:

πολύτεκνες οικογένειες, τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ, άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αν μια οικογένεια συγκεντρώνει περισσότερα από ένα κριτήρια, τα μόρια αθροίζονται (εκτός από τα κριτήρια για πολύτεκνους / τρίτεκνους / οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά).

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»