Να θέσουν το θέμα νέων τμημάτων

Nα ανοίξει ξανά η συζήτηση για τις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα ήταν η ομόθυμη άποψη του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων στην πρόσφατη συνεδρίαση του.

Στη συνεδρίαση αναδείχθηκε η ανάγκη να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ο δήμος Λαρισαίων με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να συζητήσουν αιτήματα της πόλης σχετικά με τη λειτουργία του.

Θεωρούν (όπως τονίστηκε) ότι η Λάρισα αδικήθηκε κατάφωρα και θα πρέπει να εξεταστεί να λειτουργήσουν στη Λάρισα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση λειτουργίας νέων τμημάτων και στην Καρδίτσα θα πρέπει να αναλάβουν και οι τοπικές αρχές. Είναι γνωστό άλλωστε, όπως έχει αναδείξει πάμπολλες φορές η εφημερίδα, ότι η Καρδίτσα ήταν η πλέον αδικημένη στην χωροταξική κατανομή των σχολών και των τμημάτων του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου μέχρι το 2026 κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, υπηρετεί εδώ και μια 20ετία στο Τμήμα Κτηνιατρικής Καρδίτσας και έχει πλήρη γνώση των πραγμάτων. Οπότε θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία οι τοπικές αρχές μαζί με τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές να θέσουν επιτακτικά υπόψη της ηγεσίας του Υπουργείου και του Πανεπιστημίου τη δημιουργία νέων τμημάτων στην Καρδίτσα και έδρας Σχολής.

Κ.Π.