«Υπομονή, θάρρος και ψυχραιμία» συνέστησε στους πολίτες της Θεσσαλίας ο γνωστός μετεωρολόγος και Θεσσαλός στην καταγωγή (από την Καρδίτσα) Νίκος Καντερές, καθώς όπως ανέφερε στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο καύσωνας θα έχει διάρκεια και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καντερές ανέφερε πως οι μέγιστες σήμερα σε Λάρισα, κυρίως αλλά και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φάρσαλα ακόμη και Νέα Αγχίαλο και Βελεστίνο θα φτάσουν τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ και αύριο Σάββατο θα είναι πάνω από τους 40 με 41 βαθμούς. Την Κυριακή θα φυσήξει ένα βορειαδάκι που θα κατεβάσει 2 με 3 βαθμούς τη θερμοκρασία με μέγιστες κοντά στους 38 με 39 βαθμούς.

Το ίδιο θα ισχύσει και τη Δευτέρα, ίσως και την Τρίτη, ενώ από Τετάρτη και κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή αναμένουμε το δεύτερο κύμα θερμικής εισβολής το οποίο ίσως να είναι ισχυρότερο από αυτό που διανύουμε, αλλά είναι σχετικά νωρίς για ασφαλή πρόβλεψη. Το σίγουρο είναι πως θα έχουμε νέα «40άρια» τουλάχιστο, στη Θεσσαλία και σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατέληξε ο κ. Καντερές.