Η αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο ραντεβού του στίβου, το παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχει ήδη ξεκινήσει…

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 19 Αυγούστου στην πανέμορφη Βουδαπέστη θ’ ανοίξει την αυλαία της η σημαντικότερη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού!

Εκεί, ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του πλανήτη θα βρίσκεται και η δική μας Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!

Η Καρδιτσιώτισσα που κατέπληξε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου με τα δύο χρυσά, αλλά και γενικότερα με την ασύγκριτη παρουσία της τα τελευταία χρόνια (8η στους Ολυμπιακούς, 4η στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, χρυσή στην Ευρώπη τέσσερις φορές σε ομαδικά και ατομικά στο βάδην) θα έχει μπροστά της την πρώτη από τις δύο μεγάλες προκλήσεις.

Η επόμενη είναι το ερχόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι…

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ
Το χρυσό κορίτσι της πόλης μας όλο το τελευταίο διάστημα προετοιμάζεται κάτω από ιδανικές συνθήκες σε διάφορα σημεία του κόσμου. Εχει αφοσιωθεί εξολοκλήρου στους δύο μεγάλους αυτούς στόχους θέλοντας να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Δεν έχει φυσικά ν’ αποδείξει πλέον τίποτα με την διαδρομή σαν… παραμύθι που έχει πραγματοποιήσει και τις διακρίσεις της που είναι ανεπανάληπτες.
Μόνο η ίδια μπορεί να ξεπεράσει πλέον τον εαυτό της και είναι ικανή και γι’ αυτό!!!

H πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, θα φορέσει τα καλά της για να υποδεχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού θα χτυπάει εκεί από τις 19 μέχρι τις 27 Αυγούστου…

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Θα έχουμε φυσικά να πούμε πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες όταν θα πλησιάζει η έναρξη της διοργάνωσης.

Εχει ενδιαφέρον πάντως να σημειώσουμε πως σ’ ο,τι αφορά στα αγωνίσματα του βάδην (35 και 20 χλμ) θα έχουμε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Οι δύο επίπονοι αγώνες θα γίνουν σε απόσταση μόλις 4 ημερών μεταξύ τους, όπως δηλαδή και στο Πανευρωπαϊκό του Μονάχου όπου η Αντιγόνη κατέπληξε τον κόσμο με το “νταμπλ” χρυσών μεταλλίων!

Συγκεκριμένα το 20αρι θα γίνει στις 20 Αυγούστου και το 35αρι στις 24 Αυγούστου.
Οσον αφορά την Αντιγόνη δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αγωνιστεί και στις δύο διαδρομές, κάτι που προφανώς θα το μάθουμε λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.

Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο πρωτάθλημα που έγινε στο Ορεγκον πρώτη τερμάτισε η Κίμπερλι Γκαρσία η οποία θα είναι παρούσα και στη Βουδαπέστη όπως και πλειάδα άλλων κορυφαίων αθλητριών…

Ο ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΑΜΗΣ
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο στο αγώνισμά της αλλά και από την Ελληνική αποστολή που θα είναι τελικά εικοσαμελής.

Η Καρδίτσα θα εκπροσωπηθεί όμως και από άλλα δύο παιδιά. Τον “αγέραστο” Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν και τον πολυνίκη πρωταθλητή μας Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ στο βάδην.
Και οι δύο έχουν διασφαλίσει τη συμμετοχή τους μέσω του ράκινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και για τα δύο αυτά παιδιά περισσότερες λεπτομέρειες σε ρεπορτάζ και αφιερώματα που ετοιμάζουμε από το “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” που θα σταθεί δίπλα τους όπως άλλωστε κάνει πάντα!

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Στο μεταξύ η Ελληνική αποστολή σύμφωνα και με την εκκαθάριση που έκανε η παγκόσμια ομοσπονδία (όσον αφορά τα όρια και το ράγκινγκ) θα μετρά 20 μέλη.

Αναλυτικά:

ΑΝΔΡΕΣ
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (35 χλμ βάδην) Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), Ανδρέας Πανταζής (τριπλούν), Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία), Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Κώστας Ζάλτος (σφυροβολία).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (200 μ.), Δήμητρα Γναφάκη (400 μ. εμπόδια), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20 και 35 χλμ βάδην), Κυριακή Φιλτιτσάκου (20 και 35 χλμ βάδην), Χριστίνα Παπαδοπούλου (20 χλμ βάδην), Ολγα Φιάσκα (35 χλμ βάδην), Παναγιώτα Δόση (ύψος), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Ελένη Πόλακ (επί κοντώ), Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία), Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός).

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων που τους περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον (όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρος ο πλανήτης), όλα είναι έτοιμα από τους διοργανωτές.

Περισσότερους από 400.000 επισκέπτες περιμένουν στην Βουδαπέστη στο 35.000 θεατών στάδιο ενώ οι τηλεθεατές αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο.

Η Βουδαπέστη είναι μια παραδοσιακά αθλητική πόλη έχοντας φιλοξενήσει δεκάδες κορυφαία αθλητικά γεγονότα.

Όσον αφορά τα δημοσιογραφικά έχει δημιουργηθεί ένας χώρος για 500 εκπροσώπους του τύπου με αίθουσες συνεντεύξεων που θα φιλοξενούν πάνω από 100 καθήμενους ρεπόρτερ.

Θ.Κ.