Τα παιδιά της Καρδίτσας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου!

Το μεγάλο ραντεβού του στίβου πλησιάζει και η πόλη μας πριν καν αρχίσει η διοργάνωση έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη!

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί από τις 19 μέχρι τις 27 Αυγούστου στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ένα από τα μεγάλα ονόματα που ξεχωρίζει από το σύνολο αθλητών και αθλητριών στον κόσμο είναι και αυτό που θα την εκπροσωπήσει!

Ο λόγος για την χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης και μόνιμη πανελληνιονίκη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που ολοκλήρωσε μια επίπονη προετοιμασία και θα μετέχει με την Ελληνική αποστολή στοχεύοντας το καλύτερο δυνατό.

Η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια που έγραψε ήδη την ιστορία της, δεν έχει να αποδείξει τίποτα πλέον και σε κανέναν και ανεξάρτητα με το πως θα πάει στον αγώνα της, ήδη συγκαταλέγεται στους top έχοντας διαγράψει μια ασύγκριτη διαδρομή τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο θα προσπαθήσει μεταξύ κορυφαίων αθλητριών να διακριθεί ξανά και έχει όλες τις δυνατότητες και την ψυχική θέληση να το καταφέρει.

Ολοκλήρωσε, όπως προαναφέραμε, μια ιδιαίτερα επίπονη και πολύ καλή προετοιμασία σε διάφορα σημεία του κόσμου με τελευταίο σταθμό την Ελβετία.

Την εβδομάδα που διανύουμε πέρασε ένα διήμερο στην Καρδίτσα για να δει από κοντά τους δικούς της κι έφυγε για την Αθήνα όπου θα κάνει τις τελευταίες της προπονήσεις πριν τον μεγάλο της αγώνα.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα μετέχει και στα δύο αγωνίσματα (20 και 35 χλμ βάδην) όπως έπραξε στον ανεπανάληπτο θρίαμβο στο Πανευρωπαϊκό του Μονάχου, καθώς είναι κάτι που θα το αποφασίσει με τον προπονητή της την τελευταία στιγμή. Ό,τι κι αν επιλέξει, ό,τι κι αν πετύχει, για το μόνο που είμαστε σίγουροι είναι ότι θα μας εκπροσωπήσει επάξια όπως πάντα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τα Ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης θα συμμετέχουν και δύο ακόμη παιδιά της Καρδίτσας.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν που δίνει το παρών σε άλλη μία μεγάλη διοργάνωση στην πολύχρονη καριέρα του και για τον πολυνίκη πανελληνιονίκη πρωταθλητή του βάδην Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ.

Και οι δύο προκρίθηκαν μέσω του ράκινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου και θα βρεθούν ανάμεσα στους σπουδαιότερους αθλητές του κόσμου.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Η αποστολή της εθνικής μας ομάδας θ’ αναχωρίσει την προσεχή Πέμπτη 17 Αυγούστου. Θα είναι 22μελής αποτελούμενη από τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες:

Άνδρες
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ)
Τριπλούν: Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων)
Τριπλούν: Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων)
Σφαιροβολία: Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος)
Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Σφυροβολία: Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών)
20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

Γυναίκες
200 μ.: Πολυνίκη Εμμανουηλιδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
400 μ. εμπ.: Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ)
Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)
Ύψος: Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης)
Επί κοντώ: Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)
Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος)
20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Κυριακή Φυλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας)
20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
35χλμ. βάδην: Όλγα Φιάσκα (ΑΣ Αθλονίκηση Μυτιλήνης)
20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ)

Θ.Κ.