Ικανοποιητικά κυλάει η φετινή αρδευτική περίοδος την οποία διαχειρίζεται ο ΤΟΕΒ  Ταυρωπού, παρά την ελλειμματική χρονιά σε αποθέματα νερού και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στο Νομό Καρδίτσας για ένα μακρύ διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα», ο κ. Αθανάσιος Μαρκινός, Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, ανέφερε ότι πραγματοποιείται ορθολογική και ακριβής διαχείριση του νερού, ενώ η συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι πολύ καλή έως τώρα.

«Η χρονιά εξ αρχής ήταν ελλειμματική σε αποθέματα νερού. Ωστόσο, οι βροχές του Μαΐου και Ιουνίου ήταν ευεργετικές για να διατηρήσουν τη στάθμη του νερού σε σταθερά επίπεδα. Γίνεται καλή εξοικονόμηση του νερού για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Να σημειωθεί ότι οι βροχοπτώσεις εκείνους τους δύο μήνες ισοδυναμεί με μία εβδομάδα του Αυγούστου από πλευράς εξασφάλισης νερού για τις καλλιέργειες των αγροτών. Το φαινόμενο των όψιμων καλλιεργειών βάμβακος σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε κανονικές ποσότητες του νερού έως τέλος του Αυγούστου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»