Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων: Στέλνουν τα αιτήματα στην κυβέρνηση και περιμένουν απαντήσεις, δεν πάνε στον πρωθυπουργό τη Δευτέρα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Εκατοντάδες εκπρόσωποι των μπλόκων συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν συλλογικά τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις που πάρθηκαν, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας δήλωσε πως σήμερα συναντήθηκαν 57 μπλόκα της χώρας, «μαζικά, μαχητικά, με χιλιάδες τρακτέρ στον δρόμο και πήραμε την απόφαση ότι από σήμερα και μέχρι να νικήσουμε και να ικανοποιηθούν βασικά μας αιτήματα, αιτήματα που θα μας δίνουν μια προοπτική και ένα μέλλον στην αγροτική παραγωγή και σε όλους τους κλάδους, θα πάμε σαν έναν μπλόκο ενιαίο, συντονισμένο πανελλαδικά, ενωτικά, μέχρι το τέλος».

Ανακοίνωσε ότι σήμερα θα αποστείλουν τα αιτήματα στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, «για να μην λένε ότι δεν ξέρουν τα αιτήματα, που τα έχουμε στείλει και τα γνωρίζουν. Αλλά θα τα στείλουμε ξανά, περιμένοντας από την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις ποια αιτήματα προτίθεται να ικανοποιήσει, ποια συζητάει».

Όσον αφορά την πρόσκληση για συναντηση τη Δευτέρα, υπογράμμισε πως «δεν θα πάμε», γιατί δεν θέλουμε «να ακούσουμε λόγια συμπάθειας». Όπως είπε, «εμείς θα κλιμακώσουμε πανελλαδικά συντονισμένοι τις κινητοποιήσεις μας, παραμένοντας αμετακίνητοι και ανυποχώρητοι στα μπλόκα μας».

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι την Τρίτη οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στη συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλους τους νομούς, μαζί με τους φορείς, τα εργατικά σωματεία, την ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει απεργία, τα Εργατικά Κέντρα στην Θεσσαλία που επίσης έχουν προκηρύξει απεργία. Ενώ την Τετάρτη και την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε ενιαίες δράσεις, πανελλαδικά συντονισμένες και με κλείσιμο παραδρόμων, συμβολικά, «μέχρι να καταλάβει η κυβέρνηση ότι έχουμε τη δύναμη, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να μην φύγουμε με άδεια χέρια από τους δρόμους, να ικανοποιηθούν οι αιτήματα και να νικήσουμε».

Ο Ρ. Μαρούδας τόνισε ότι «στέλνουμε κι ένα ακόμα μήνυμα σε όποιον πρόθυμο έχει στο σκοπό του, έχει στο μυαλό του να πάει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, να αδειάσει και να ξεπουλήσει, να υπονομεύσει όλον αυτό το μεγάλο ξεσηκωμό που έχουμε κάνει με τα χιλιάδες τρακτέρ, να ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει και τις συνέπειες από όλη τη χώρα. Εμείς είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε αυτός ο αγώνας να προδοθεί από κάποιους, και πολύ περισσότερο στο όνομά μας».