Απεργιακή κινητοποίηση στην Καρδίτσα για τα Τέμπη: «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία, εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία τους» (φωτο & βίντεο)

Nα διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, να αποδοθούν ευθύνες, να γίνουν άμεσα έργα υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας στο σιδηρόδρομο απαίτησαν εκατοντάδες Καρδιτσιώτες οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα σε νέα κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.


Αψηφώντας το βροχερό σκηνικό του καιρού και το κρύο, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, συνδικάτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες, συνταξιούχοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας διεκδικώντας σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι στη λογική της κερδοφορίας.
Παράλληλα στο επίκεντρο μπήκε συνολικότερα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, μέσα από τον αντισεισμικό έλεγχο, τα αντιπλημμυρικά έργα, την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας κλπ. «Η οργή μας τώρα να γίνει δύναμη, οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία» τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργο Καπράνα, τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας κ. Απόστολο Ταξιάρχη, τον Γραμματέα των εμποροϋπαλλήλων κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Έκτορα Γάζο, την κ. Διονυσία Ματιάτου εκ μέρους των εκπαιδευτικών και την κ. Ελευθερία Αγγέλη Παπαθανασίου φοιτήτρια της Κτηνιατρικής.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα