Η κακοκαιρία «Ντάνιελ» διέλυσε το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού - Αυτοψία από Ευρωπαίο Επίτροπο και Υπουργούς (φωτο)

Νέες και μάλιστα πολύ μεγαλύτερες ζημιές σε σύγκριση με τον «Ιανό» έχει προκαλέσει η φονική κακοκαιρία «Ντάνιελ» στις υποδομές τoυ ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Η διοίκηση και τα στελέχη του ΤΟΕΒ Ταυρωπού προχωρούν ήδη στη διαδικασία λεπτομερούς καταγραφής των ζημιών. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Μαρκινός, μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» υπογράμμισε ότι οι ζημιές που έχει υποστεί το δίκτυο είναι χειρότερες από εκείνες του «Ιανού».

Συγκεκριμένα, πολλές ζημιές έχουν εντοπιστεί στην κεντρική διώρυγα, που είναι και πιο δύσκολη η αποκατάστασή τους, ενώ εκείνες στα καναλέτα υπολογίζεται ότι είναι διπλάσιες και τριπλάσιες σε σύγκριση με τον «Ιανό». Μάλιστα σε σχέση με πριν τρία χρόνια, έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στην δυτική πλευρά του δικτύου, προς Παλαιοκκλήσι, Φανάρι και Κανάλια.

Ο κ. Μαρκινός υπογράμμισε ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις δυνατότητες που έχει ο Οργανισμός για την αποκατάστασή τους και πλέον επί τάπητος έχουν τεθεί όλα τα σενάρια, με δεδομένο και το γεγονός πως σύντομα θα αρχίσει και η υλοποίηση του έργου του νέου κλειστού δικτύου.


Τη Δευτέρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, αφού πέταξα με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές, πραγματοποίησαν αυτοψία στο δίκτυο του ΤΟΕΒ συνοδευόμενοι από τον κ. Μαρκινό και αγρότες της περιοχής