Στα λασπόνερα Φύλλο- Λεύκη - Ορφανά, σε πλήρη επιφυλακή για τον Φαρσαλίτη στον Παλαμά (φωτο και βίντεο)

Από την περιοχή του Παλαμά

Στα λασπόνερα παραδόθηκαν ξανά περιοχές του Δήμου Παλαμά, με τους κατοίκους να έρχονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα μόλις λίγες ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης πλημμύρισε ξανά το χωριό Ορφανά, ενώ «περικυκλωμένο από τα νερά είναι το χωριό Λεύκη. Στο Φύλλο παρά τις πολύωρες προσπάθειες που καταβλήθηκαν με πρόχειρα αναχώματα, το νερό τελικά μπήκε στο χωριό. Να σημειώσουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης εκκενώθηκε ο οικισμός Αμπελώνα.

Από την Υπέρεια Φαρσάλων τα νερά του Ενιπέα πλημμύρισαν μέσα από τα χωράφια τις προαναφερθείσες περιοχές. Ο «Νέος Αγών» βρέθηκε το πρωί στο Φύλλο όπου κατέγραψε τις προσπάθειες και την αγωνία των κατοίκων της περιοχής. Στα Ορφανά, το νερό πλησίασε σε κάποια σημεία το ένα μέτρο και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε υψηλότερα σημεία.
Κάτοικοι τόσο από το Φύλλο που μίλησαν στο «Νέο Αγώνα», όσο και από τα Ορφανά και τη Λεύκη που επικοινώνησαν με την εφημερίδα, μετέφεραν την αγανάκτησή και την οργή τους για το γεγονός ότι πλημμυρίζουν για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα οι περιοχές πλημμύρισαν ξανά μέσα σε έναν μήνα, πριν προλάβουν ακόμη να πατήσουν στα πόδια τους από την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ».

   


Πέρα από τις ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων, η καταστροφή στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής είναι πλέον ολοκληρωτική. Οι κάτοικοι και εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής ζητούν αποζημίωση για το σύνολο των ζημιών στο 100% και άμεσα ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ καλούν όλους τους δημότες του Δήμου Παλαμά και τους κατοίκους του Ν. Καρδίτσας στο μεγάλο συλλαλητήριο διεκδίκησης που θα γίνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Παλαμά.

112 στον Παλαμά
Λίγο πριν τις 11 το πρωί ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Παλαμά «λόγω υπερχείλισης του Σοφαδίτη ποταμού». Το προειδοποιητικό μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Όπως μας μετέφεραν κάτοικοι του Παλαμά το νερό υπερχείλισε στο  ανάχωμα  στον Φαρσαλίτη, στην περιοχή του Σταυρού πίσω από το πρώην κέντρο «Παλόμα». Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν μηχανήματα. Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε κινητοποίηση, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες καθώς τα ποτάμια κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες νερού.