Στον επανέλεγχο όλων των εγκαταστάσεων στα συστήματα θέρμανσης φυσικού αερίου των σχολείων του θα προχωρήσει άμεσα ο Δήμος Καρδίτσας έπειτα από το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί στο 5ο Δημοτικό Σχολείου, όπου σήμανε συναγερμός για ενδεχόμενη διαρροή φυσικού αερίου (ΕΔΩ ρεπορτάζ του Νέου Αγώνα).
Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ενημέρωσε για το συμβάν επισημαίνοντας ότι έγινε άμεσα ο έλεγχος διαπιστώθηκε μια μικροβλάβη σε μια φλάντζα η οποία αποκαταστάθηκε, το σύστημα λειτούργησε κανονικά και μαζί λειτούργησαν και όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των μαθητών.
Στο θέμα παρενέβη με ερώτησή του ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Εκτ. Γάζος αναφέροντας ότι υπήρξε και άλλος συναγερμός στο σχολείο προ δύο εβδομάδων -κάτι που επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Καρδίτσας κ. Παν. Λάππας, ο οποίος υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο σχολείο- ενώ παρέμβαση έκανε και ο κ. Παντ. Τσουκαλάς εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος αναρωτήθηκε αν έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες μετά τον πρώτο συναγερμό σχολείο.









