Το Θεατρικό Εργαστήρι Πάτρας στο διαγωνιστικό μέρος

Στον ηθοποιό Γιώργο Σουξέ είναι αφιερωμένη η σημερινή βραδιά του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβαλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας.

Ο αγαπημένος ηθοποιός με την ευγενική φυσιογνωμία βρίσκεται ήδη σττην Καρδίτσα και παρακολουθεί τις παραστάσεις καθώς είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, ωστόσο η σημερινή μέρα του ανήκει.

Για εκείνον θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ματίνα Ηρειώτου.

Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ θα εμφανιστεί το Θεατρικό Εργαστήρι Οργανισμού Πολιτιστικών Δρώμενων – Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας με το έργο «Ίλιον-Τρωϊκός Πόλεμος» του Νίκου Γουσέτη.

Χθες στη σκηνή ανέβηκε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής» Δήμου Ζίτσας με το έργο «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσσι Ουίλιαμς. Ο διαγωνιζόμενος θίασος απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που και χθες γέμισε την αίθουσα του κινηματοθεάτρου.

Το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, συνεχίζεται δυναμικά.

Το θεατρόφιλο κοινό στηρίζει ενεργά το Φεστιβάλ και η Καρδίτσα, επί ένα δεκαήμερο, βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη.

Την Κριτική Επιτροπή στελεχώνουν: ο ηθοποιός Γιώργος Σουξές, η ηθοποιός Γεωργία Ζώη, ο συνθέτης Παναγιώτης Καλατζόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαππάς και η χορογράφος Κάλλια Θεοδοσιάδη.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαρτίου και περιλαμβάνει ένα πλήθος εκδηλώσεων.