ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Θα μπορούσε αυτή την περίοδο ν’ απολαμβάνει και να γεύεται, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, τους καρπούς από τα ασύγκριτα επιτεύγματά του στους αθλητικούς στίβους. Θα μπορούσε, που λέει ο λόγος, να είναι στο… Μαλιμπού με άλλους αστέρες που το μνημονεύουν κατά καιρούς…

Ή να κάνει αυτό που του αρέσει περισσότερο, να χαλαρώνει και να περνάει ξέγνοιαστες κι ανέμελες στιγμές με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους…
Θα μπορούσε πάλι να είναι στέλεχος σε οποιδήποτε μεγάλο αθλητικό κλαμπ της χώρας ή του εξωτερικού και να παραγοντίζει σε υψηλό επίπεδο…

Να βρίσκεται σε κάποιο πόστο στην αγαπημένη του εθνική την οποία ως εμβληματικός αρχηγός μαζί με μια εκλεκτή μπασκετική παρέα, απογείωσαν!

Δεν μιλάμε άλλωστε για μια συνηθισμένη περίπτωση αθλητή, αλλά για κάποιον που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ως πρωταγωνιστής των πρωταγωνιστών, για κάποιον που τις βαριές φανέλες τεραστίων διεθνών αθλητικών μεγεθών, που φόρεσε, όχι μόνο δεν τον βάρυναν, αλλά τις προσέθεσε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη!!!

Αυτός, λοιπόν, ο κύριος, ύψους 2 μέτρων και 11 εκατοστών, ονομάζεται Γιάννης Μπουρούσης!

Ξεκίνησε όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή από τον τόπο μας. Είναι βέρος Καρδιτσιώτης αλλά τίποτα απ’ όλα όσα πέτυχε δεν του χαρίστηκε ούτε έχει και κάποια υποχρέωση σε κανέναν στην περιοχή μας.

Την στιγμή που διάφορα “τίποτα” που σε διάφορους χώρους με ξένες πλάτες απέκτησαν ένα ρολάκο, διατηρούν ύφος “δεν παίζω” και ντρέπονται ακόμη και ν’ αναφέρουν και τον τόπο καταγωγής τους, ο Γιάννης έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία του συνόλου και της πόλης!

Οχι γιατί είχε ανάγκη ν’ αποδείξει κάτι, αλλά γιατί αυτό πρόσταζε η ποιότητα του χαρακτήρα του! Δεν δίστασε μάλιστα να φορέσει ξανά αθλητική περιβολή και να τεθεί στη διάθεση και στις εντολές του προπονητή του ΑΣΚ! Οχι απλά χωρίς αμοιβή, αλλά συμβάλλοντας οικονομικά στην καταξίωση του συλλόγου!

Κάνοντας πράξη τις έννοιες της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ. Δυο στοιχεία που συνειδητοποίησε πολύ καλά στον μεγάλο κύκλο που έκανε στα γήπεδα, ότι ειναι θεμελιώδεις αξίες όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά για την ίδια την περιπέτεια που ονομάζεται ζωή!

Η συνεισφορά του σ’ όλα αυτά τα όμορφα που βιώνουμε και στα καλύτερα που έρχονται, είναι ανεκτίμητης αξίας! Μόνο και μόνο η παρουσία του και ο ψυχισμός που μετέφερε σ’ ολόκληρο τον οργανισμό του ΑΣΚ αλλά και το αίσθημα ανάτασης που έδωσε στους Καρδιτσιώτες αρκούν…

Σήμερα ίσως παίξει για τελευταία φορά. Ενας αυθεντικός και γνήσιος μάγκας της Καρδίτσας! Ο δικός μας Άτλας!