Γ. Στασινός: Μέχρι το τέλος του έτους η οριστική λύση για τις οικοδομικές άδειες σε Παλαμά – Καρδίτσα (φωτο & βίντεο)

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τις οικοδομικές άδειες στην περιοχή του Παλαμά και της Καρδίτσας.

Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΤΕΕΕ Γιώργος Στασινός, στο πλαίσιο της σημερινής ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ της Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Καρδίτσας,  επαγγελματιών των σχετιζόμενων κλάδων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Στασινός χαρακτήρισε σημαντικά τα έργα του ενιαίου ψηφιακού χάρτη, η ψηφιοποίηση των αρχείων των πολεοδομιών και τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια σε όλη τη χώρα.

Στην συζήτηση τέθηκε το θέμα του ρυμοτομικού σχεδίου της Καρδίτσας και της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών στον Παλαμά.Εισαγωγικά στην συζήτηση μίλησε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΤΕΕ-ΚΔΘ, κ. Θάνος Μπίτης και ακολούθως ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Βασίλης Τσιώνας, ο οποίος αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις ρυμοτομικές γραμμές υπογράμμισε ότι στην Καρδίτσα υπάρχει ένα σχέδιο που βασίζεται σε παλιότερα, στο οποίο δεν υπάρχουν πλάτη οδών. Πρόσθεσε ότι πλέον με τα σύγχρονα δεδομένα οι μετρήσεις έχουν εξελιχθεί και είναι ακριβή. Κατά συνέπεια δημιουργούνται προβλήματα όταν επιχειρούνται να εφαρμοστούν πλάτη οδών ακέραια όπως ερμηνεύει η υπηρεσία το σχέδιο πόλης.
«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική λύση στο πρόβλημα και όχι να λύνουμε ανά οικοδομικό τετράγωνο τις ρυμοτομικές γραμμές» είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Καρδίτσας Βασίλης Ελευθερίου επισήμανε ότι πριν από το 2019 είχε τεθεί το ζήτημα των διαγραμμάτων εφαρμογής. «Ερχόμαστε το 2024 και αναλύουμε ξανά τα ίδια προβλήματα» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο ειδικά για τον Παλαμά μετά τον «Ντάνιελ».

Επίσης, μίλησε κι ο τοπογράφος μηχανικός Ευάγγελος Μουτσανίδης, που έχει αρθρογραφήσει στον «Νέο Αγώνα» αναδεικνύοντας το θέμα.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών