Διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε χθες περί τις 12 το μεσημέρι σε μεγάλο τμήμα της Καρδίτσας και κοινοτήτων που βρίσκονται κοντά στην πόλη, την στιγμή που η εορταστική εμπορική αγορά ήταν ανοιχτή και πλήθος κόσμου κυκλοφορούσε στο κέντρο.

Η διακοπή προκλήθηκε ύστερα από βλάβη στο εναέριο δίκτυο της γραμμής που συνδέεται με τον υποσταθμό στο Ρούσσο.

Χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες από το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, ο εντοπισμός και η αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησε άμεσα, ενώ περί τις 12:45 άρχισε να επιστρέφει σταδιακά η ηλεκτροδότηση.

Η χθεσινή διακοπή προκάλεσε νέο κύμα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης στους καταστηματάρχες. Κι αυτό διότι όπως επισήμαναν απευθυνόμενοι στο «Νέο Αγώνα», το φαινόμενο είναι πλέον επαναλαμβανόμενο.

Να υπενθυμίσουμε ενδεικτικά, ότι πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε σημειωθεί τον περασμένο Οκτώβριο στην μεγάλη εορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά και το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της «λευκής νύχτας».

Να σημειωθεί ότι χθες χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ. Πάγιο αίτημα επαγγελματιών και δημοτών, ιδίως τώρα που πληρώνουν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς ρεύματος, είναι η αναβάθμιση του δικτύου υποδομών και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής.