Ξεκίνησε η καινούργια καλλιεργητική χρονιά και τα προβλήματα των αγροτών παραμένουν και αυξάνονται.

Το κόστος παραγωγής για ακόμη μια χρονιά είναι δυσβάσταχτο καθώς οι τιμές σε αγροτικά εφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φάρμακα) πετρέλαιο και ρεύμα είναι υπέρογκες. Στις κινητοποιήσεις Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, παλέψαμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο και των τιμών στα αγροεφόδια, ωστόσο γι’ ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ψεύτικη.

Αντ’ αυτού έφερε ένα νέο χαράτσι στις πλάτες των αγροτών και το ονόμασε «περιβαλλοντικό τέλος» νερού. Διεκδικούμε αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό αγροτικό ρεύμα και αγροεφόδια. Διεκδικούμε να μην εφαρμοστεί το περιβαλλοντικό τέλος.

Από τις πρόσφατες καταστροφές εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλα τα ζημιογόνα αίτια σε φυτική και ζωική παραγωγή.

Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν ότι τα αιτήματα που αντιστοιχούν στα προβλήματα είναι διαχρονικά και όχι εποχιακά. Δυστυχώς!!!

Καλούμε όλους τους αγρότες να οργανωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους για να παλέψουμε από κοινού τις πολιτικές εκείνες που οδηγούν στη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και στη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης στα χέρια λίγων σύγχρονων τσιφλικάδων.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα και καλές παραγωγές.

Το Δ.Σ