Ιδρύεται Σχολή Αστυφυλάκων στο Μουζάκι

Την ίδρυση Σχολής Αστυφυλάκων που θα λειτουργήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, στην έναρξη της σημερινής (20/6) συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου.

Η Σχολή θα λειτουργήσει στο χώρο της Μαθητικής Εστίας Μουζακίου και από τον προσεχή Οκτώβριο θα εκπαιδεύονται 300 δόκιμοι αστυφύλακες στην περιοχή. Για τη λειτουργία της νέας Σχολής αστυφυλάκων απαιτείται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Εστίας ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις φιλοξενίας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα με στόχο η Σχολή να λειτουργήσει τον Οκτώβριο, και για το σκοπό αυτό η Μαθητική Εστία Μουζακίου παραχωρείται στην ΕΛ.ΑΣ. για τουλάχιστον 20 έτη. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τη στιγμή ως τη σημαντικότερη στα χρόνια που υπηρετεί την αυτοδιοίκηση.

Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα στη λήψη απόφασης παραχώρησης του κτιρίου για 20 χρόνια. H εισήγηση του Δημάρχου εγκρίθηκε ομόφωνα  και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από όλο το Σώμα. Σε επόμενη συνεδρίαση θα έρθει προς συζήτηση η πρόταση για το κτίριο που θα μεταστεγαστούν οι δομές που φιλοξενούνται σήμερα  στο χώρο της Εστίας.

Να σημειωθεί ότι στην σημερινή πάντησή του προς τον Δήμαρχο, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ στο υπηρεσιακό έγγραφο ενημερώνει μεταξύ άλλων ότι για τη λειτουργία της Σχολής απαιτείται η κατά προτεραιότητα διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες οι οποίες θα καθοριστούν σε συνεννόηση του Δήμου με τη Διοίκηση της Σχολής.
Παράλληλα, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για την προσφορά.