Αιφνιδίασε την τοπική κοινωνία η παραίτησή του

Αιφνιδίασε την τοπική κοινωνία η απόφαση του Προέδρου της κοινότητας του Ξινονερίου Δημήτρη Φουστανά να υποβάλει την παραίτησή του στο Δήμαρχο Καρδίτσας, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Παντελή Κουκουλέτσο.

Κι αυτό διότι ο λόγος γίνεται για έναν δραστήριο Πρόεδρο, ο οποίος με προσωπική εργασία προσέφερε σημαντικό έργο στη κοινότητα, εμπνέοντας μάλιστα τους κατοίκους να δραστηριοποιούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο λόγος της παραίτησής τους δεν είναι άλλος από τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρων και συμβουλίων στις δημοτικές κοινότητες που θεσπίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Μεταξύ άλλων με το άρθρο 10 επιχειρείται συμμόρφωση της Πολιτείας με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο (εξαιτίας του νόμου της απλής αναλογικής που είχε θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση) δεν ενέκρινε τις διατάξεις σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου των δημοτικών κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων με ορισμό του συμβούλου του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού.

Ο κ. Φουστανάς θεωρεί ότι πρόκειται για αδικία και γνωστοποίησε την παραίτησή του λέγοντας μεταξύ άλλων: «με αίσθημα απόλυτου σεβασμού προς όλους τους κατοίκους του χωριού, αλλά και με καθοδηγητή την αξιοπρέπειά μας, υποβάλαμε σήμερα μαζί με το στήριγμά μου στην κοινότητα τον Αντιπρόεδρο κ. Κουκουλέτσο Παντελή,την παραίτησή μας στον Δήμαρχό μας κ.Τσιάκο Βασίλη.

Ο λόγος της παραίτησής μας είναι γνωστός στους χωριανούς μας και δεν είναι άλλος από την απόφαση του ΣτΕ να μπούμε σε διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ συμβούλων. Κάτι τέτοιο φυσικά μας βρίσκει αντίθετους και δεν θα μπούμε στην διαδικασία να “προδώσουμε” την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξανε οι κάτοικοι του χωριού όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχό μας κ. Τσιάκο Βασίλη για την παραπάνω από άψογη συνεργασία μας, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και θα είμαι δίπλα του στις εκλογές του Οκτωβρίου!». Θα ακολουθήσουν άραγε και άλλες τέτοιες παραιτήσεις σε επίπεδο Νομού;
Κ.Π.