Την τροποποίηση του παλαιού νόμου Παπαθεμελή για παράταση του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής θα ζητήσει ο Δήμος Καρδίτσας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση που έγινε παρουσία καταστηματαρχών- εκπροσώπων του Συλλόγου, το σώμα αποφάσισε να κατατεθεί αίτημα στην υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας τη δίωρη παράταση του ωραρίου μουσικής το βράδυ τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Με βάση το νόμο Παπαθεμελή το ωράριο διαμορφώνεται έως τις 12 το βράδυ για τις καθημερινές και τη 1 το βράδυ για την Παρασκευή και το Σάββατο με τη δυνατότητα χορήγησης δίωρης παράτασης (2 και 3 αντίστοιχα). Με το αίτημα που θα κατατεθεί θα ζητείται η επέκταση του ωραρίου κατά δύο ώρες, με τις προϋποθέσεις και τις διατάξεις που αφορούν την ηχορύπανση να παραμένουν ίδιες.

Οι καταστηματάρχες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την εντατικοποίηση των ελέγχων, γεγονός που τους αναγκάζει να σταματήσουν τη μουσική την ώρα που το κοινό διασκεδάζει. Το πρόβλημα επιδεινώνεται όπως ανέφεραν από τη μη καθολική εφαρμογή του νόμου σε σύγκριση με γειτονικές πόλεις στις επιδεικνύεται μεγαλύτερη ανοχή, αλλά και περιοχές εντός του Νομού.

Υπογράμμισαν το οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί αλλά και τη διαρροή χρημάτων που υφίσταται η πόλη. Τόνισαν ότι εξαιτίας της αυστηρής εφαρμογής του ωραρίου εξαιτίας των συνεχών ελέγχων, αρκετοί Καρδιτσιώτες μεταβαίνουν σε γειτονικές περιοχές για να διασκεδάσουν ελεύθερα δίχως χρονικό περιορισμό. Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρθηκε, εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων.