Κατέβασαν... ρολά οι λογιστές της Καρδίτσας

Στα όριά τους έχουν φτάσει λογιστές και φοροτεχνικοί της Καρδίτσας εξαιτίας των αλλεπάλληλων αλλαγών που θεσμοθετεί το Υπουργείο Οικονομίας και οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση.

Χθες λογιστές, φοροτεχνικοί και οικονομολόγοι συμμετείχαν καθολικά στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου τους διαμαρτυρόμενοι για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους και τις δυσμενείς επιπτώσεις σε βάρος τους από τον ελλιπή ή πλημμελή σχεδιασμό μέτρων και την υλοποίησή τους.

“Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο” τόνισε στο “ΝΑ” ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών, Φοροτεχνικών, Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Παπαδημητρίου και συνέχισε “ Η κυβέρνηση θέλει να κανει ψηφιακό μετασχηματισμό χωρίς υποδομές. Το μόνο που καταφέρνει είναι να πολλαπλασιάζει την ηλεκτρονική γραφειοκρατία. Διώχνει τον κόσμο από τις ουρές στις υπηρεσίες χωρίς στην ουσία οι πλατφόρμες που συνεχώς δημιουργεί να είναι έτοιμες”.


Ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι τόσο οι ίδιοι οι λογιστές όσο και οι πελάτες τους βρίσκονται ξεκρέμαστοι και μάλιστα με την απειλή προστίμων πάνω από το…κεφάλι τους.

“Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο και δείχνει ότι στόχος τους είναι να κλείσουν τις πολύ μικρές επιχειρήσεις” υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου σημειώνοντας με έμφαση “αυτό δεν θα το επιτρέψει κανείς”.

Ο κ. Παπαδημητρίου μαζί με άλλους συναδέλφους του από την Καρδίτσα συμμετείχαν χθες στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με συναδέλφους τους από ολόκληρη την Ελλάδα.