Άλωσε την Πάτρα ο ΑΣΚ, σπουδαία νίκη επί του Προμηθέα (73-90)

Με… φόρα από την προηγούμενη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου συνέχισε και στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League ο ΑΣΚ κερδίζοντας μέσα στην Πάτρα τον Προμηθέα με το εμφατικό 73-90!

Ηταν το πρώτο “διπλό” για τους “κυανόλευκους” στο πρωτάθλημα (έφθασαν τις 4 νίκες συνολικά) μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμη και στο σημείο εκείνο που ο Προμηθέας προσπάθησε ν’ αντιδράσει στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Δεν “μάσησαν” οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου που είχαν απάντηση σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων! Είναι χαρακτηριστικό της αυτοσυγκέντρωσης τους που είχαν μόλις 5 λάθη σε όλο το ματς έναντι 18 των αντιπάλων τους.

Μεγάλη νίκη που σκόρπισε. χαρά στην Καρδίτσα για μια ομάδα που κάνει ένα υπέροχο ξεκίνημα στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας και στη φετινή σεζόν!

Από την αρχή της συνάντησης ο ΑΣΚ φάνηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις του την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Οι Πατρινοί προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-15, αλλά από κει και πέρα η ομάδα της Καρδίτσας πήρε τα ηνία και με ένα επι μέρους σκορ 20-32, έφθασε να κλείνει το ημίχρονο με προβάδισμα δέκα πόντων (37-47).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η παρουσία των “κυανολεύκων” ήταν ακόμη καλύτερη καθώς ανέβασαν την διαφορά στο μέγιστο σημέιο της κάποια στιγμή, στους 16 πόντους (51-67).

Ο Προμηθέας έβαλε αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο, αύξησε την ένταση στην άμυνα, μείωσε μέχρι τους 7 πόντους (71-78) αλλά η δυνατή παρέα του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν είχε σκοπό ν’ αφήσει τη νίκη να της ξεφύγει μέσα από τα χέρια της και με σωστές επιλογές κατάφερε να κρατήσει αλλά και να αυξήσει το προβάδισμα φθάνοντας στο τελικό 73-90.

Θ.Κ.

Τελευταίες Ειδήσεις Σήμερα

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News
Ακολούθησε την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News!
Όλες οι εξελίξεις στην περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας