Με επιτυχία η Γιορτή του Μανιταριού στη Λίμνη Πλαστήρα (φωτο)

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου η Λίμνη Πλαστήρα έγινε το επίκεντρο των μανιταριών, με ένα γεμάτο διήμερο εκδηλώσεων.

Επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα (Κέρκυρα – Εύβοια -Γρεβενά – Λάρισα – Τρίκαλα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Πρεσπες -Ξινό νερό-Καστοριά-Κοζάνη-Κατερίνη – Ιωάννινα κ.α.) γέμισαν για δύο ημέρες τον προαύλιο χώρο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Νεοχωρίου.

Το Σάββατο πάνω από 150 άτομα βρέθηκαν στο πρώτο κυνήγι Τρούφας που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου σε συνεργασία με τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ με οδηγό τον κ. Νίκο Τσίλη και τις αγαπημένες του «Μόκα» και «Αύρα».

Το ίδιο βράδυ εθελοντές των Συλλόγων Νέων Νεοχωρίου και Μανιτάρια των Αγράφων, ετοίμασαν τη Σούπα, ενώ ο κ. Φώτης Παρασκευαΐδης ετοίμασε για τους 250 περίπου επισκέπτες γύρο μανιταριών.

Την Κυριακή 200 μανιταρόφιλοι «βγήκαν» με οδηγούς σε μονοπάτια και σημεία για συλλογή μανιταριών, ενώ στις 12:00 ξεκίνησε η γιορτή στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Νεοχωρίου με την προσέλευση να ξεπερνά τους 600 επισκέπτες.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρά δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοργάνωση μέχρι τη διεξαγωγή της.

Διοργανωτές και μανιταρόφιλοι έδωσαν ραντεβού την επόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις και ενέργειες στη Γιορτή Μανιταριού Λίμνης Πλαστήρα 2025.