Αμείλικτα νούμερα και για την επαρχία...

Όσες απόψεις κι αν πέσουν στοτραπέζι σχετικά με τον κορωνοϊό, τανούμερα πάντοτε είναι αμείλικτα καιπροσφέρουν τελικά συμπεράσματα.

Αναφερόμαστε στη νέα μελέτη τωνειδικών επιστημόνων Τσιόδρα –Λύτρα, η οποία καταγράφει λεπτομερώς την πορεία του ιού και αφοράτην περίοδο από 1 η Σεπτεμβρίου έωςκαι τον Απρίλιο του 2022.

Συγκεκριμένα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται στοιχεία, όπως τοότι σχεδόν όλοι οι δισωληνωμένοιασθενείς που δεν εισήχθησαν σεΜΕΘ (97,7% σε ποσοστό), έχασαν τη ζωή τους.

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι η θνησιμότητα είναι μεγαλύτερη για τους νοσηλευόμενουςσε δομές υγείας στην επαρχία. Συγκεκριμένα, η θνησιμότητα αυξάνεται κατά 64% σε σύγκριση με τα νοσοκομεία στα μεγάλα αστικά κέντρα τηςχώρας. Αυτό έρχεται να προστεθεί σεόσα έχουμε αναφέρει κατά καιρούςγια την ανάγκη υποστήριξης των περιφερειακών δομών υγείας από τηκυβέρνηση, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Άλλωστε, ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να παραμείνειεύκολα σε δεύτερη μοίρα, διότι κατάκαιρούς θα ερχόμαστε αντιμέτωποιμε σφοδρά κύματα διασποράς στηνκοινωνία.

Δ. Γ.