Αμείλικτα νούμερα και για την επαρχία...

Όσες απόψεις κι αν πέσουν στο τραπέζι σχετικά με τον κορωνοϊό,  τα νούμερα πάντοτε είναι αμείλικτα και προσφέρουν τελικά συμπεράσματα.

Αναφερόμαστε στη νέα μελέτη των ειδικών επιστημόνων Τσιόδρα – Λύτρα,  η οποία καταγράφει λεπτομερώς την πορεία του ιού και αφορά την περίοδο από 1 η Σεπτεμβρίου έως και τον Απρίλιο του 2022.

Συγκεκριμένα,  στο φως της δημοσιότητας έρχονται στοιχεία,  όπως το ότι σχεδόν όλοι οι δισωληνωμένοι ασθενείς που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ (97,7%  σε ποσοστό),  έχασαν τη ζωή τους.

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι η θνησιμότητα είναι μεγαλύτερη για τους νοσηλευόμενους σε δομές υγείας στην επαρχία.  Συγκεκριμένα,  η θνησιμότητα αυξάνεται κατά 64%  σε σύγκριση με τα νοσοκομεία στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.  Αυτό έρχεται να προστεθεί σε όσα έχουμε αναφέρει κατά καιρούς για την ανάγκη υποστήριξης των περιφερειακών δομών υγείας από τη κυβέρνηση,  όπως το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. 

Άλλωστε,  ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να παραμείνει εύκολα σε δεύτερη μοίρα,  διότι κατά καιρούς θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με σφοδρά κύματα διασποράς στην κοινωνία.

Δ. Γ.