Το πανηγύρισε με την ψυχή του! Ηταν άλλωστε το μόνο που έλειπε από τη μεγάλη… τροπαιοθήκη του. Να κατακτήσει η ομάδα της πόλης του το πρωτάθλημα της Α2 και ν’ ανέβει πανηγυρικά στην πρώτη εθνική κατηγορία του μπάσκετ!

Το έζησε και το μοιράστηκε με όλα τα στελέχη της ομάδας, πανηγύρισαν και γλέντησαν όλοι μαζί σαν μικρά παιδιά με τα καθιερωμένα μπουγέλα και τα ντους με τις σαμπάνιες! Ρούφηξε κάθε στιγμή γιατί γνώριζε καλύτερα από τον καθέναν, ότι είναι ανεκτίμητη…
Στο τέλος όμως των πανηγυριών, μας κάλεσε πάνω στα πρώτα καθίσματα της εξεδρας του κλειστού για να μας μιλήσει! Οχι για να πει αυτά τα γνωστά τετριμένα, αλλά αλήθειες.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έβαλε πλατιά – φαρδιά την υπογραφή του σ’ αυτό το έπος του Καρδιτσιώτικου αθλητισμού και θα είναι παρών την επόμενη ημέρα, αλλά με μια βασική προϋπόθεση που έθεσε ξεκάθαρα και ο ίδιος: Αν ο κόσμος της Καρδίτσας ζήσει και αγκαλιάσει μαζικά την πορεία του συλλόγου. Γεμίζοντας το γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλων και δίνοντας ώθηση σε όλους όσοι θα τρέχουν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Με το δικό του τρόπο, λοιπόν, ο Γιάννης Μπουρούσης αναφέρθηκε στα όσα έγιναν, αλλά και σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν.
Άλλωστε με τα μικρόφωνα πάντα είχε αυτή την ιδιαίτερη σχέση. Οσες φορές μιλούσε είχε πάντα κάτι να πει και όσα έλεγε έκαναν αίσθηση.

Λίγη ώρα, λοιπόν, μετά την πιστοποίηση της θριαμβευτικής ανόδου του ΑΣΚ στη basket league τόνισε χωρίς να μασάει τα λόγια του:

«Σ’ αυτή την πολύ σπουδαία μέρα για τον αθλητισμό της Καρδίτσας, προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω πέρα από τη μεγάλη χαρά μου για τη δικαίωση όλης αυτής της προσπάθειας και τον προβληματισμό μου.
Είναι πιστεύω σωστό να λέμε τα πράγματα με τ’ ονομά τους την ώρα που πρέπει γιατί έτσι βοηθάμε.
Η ομάδα ανέβηκε στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία όλων των αθλημάτων. Θα πρεπε σήμερα, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου το γήπεδο να είναι γεμάτο. Να μη χωράει ο κόσμος να καθίσει! Να γίνει μια γιορτή για όλη την Καρδίτσα.
Καταρχήν σέβομαι απόλυτα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήλθε σήμερα αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια. Τους 1500 – 2000 ανθρώπους που ήταν παρόντες! Τους σέβομαι και τους εκτιμώ απεριόριστα.

Εάν, όμως, οι πολλοί δεν στηρίξουν εμπράκτως με την παρουσία τους στο γήπεδο, εάν δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει σήμερα δυστυχώς θα το πω χωρίς χωρίς ενδοιασμούς: δεν αξίζουμε! Τα λέω ωμά διότι δεν έχω και κανένα πρόβλημα. Δεν έχω κανένα οικονομικό όφελος από καμία ομάδα και γενικώς από την πόλη.

Γύρισα μετά από 22 χρόνια πίσω να βοηθήσω. Με έπεισαν τα παιδιά της διοίκησης που έκαναν την προσπάθεια, άφησα την οικογένειά μου και τα παιδιά μου κάθε Σαββατοκύριακο, για να είμαι εδώ αλλά και στα εκτός έδρας για να βοηθήσω την πόλη μου.

Πετύχαμε κάτι το πρωτοφανές. Αν αυτό δεν αλλάξει τη νοοτροπία, άμεσα, ώστε το γήπεδο να γεμίζει, δυστυχώς, θα το πω ευθέως, δεν θα ξαναδούμε ποτέ καμία ομάδα, σε πρώτο επίπεδο.

Κανένας Μπουρούσης, κανένας Δεληγιάννης, κανένας χορηγός, απ’ αυτούς που βάζουν τα λεφτά τους δεν θα κάνει τίποτα. Το είπαμε και προχθες στη συζήτηση που κάναμε με τους Καρδιτσιώτες επιχειρηματίες για να βοηθήσουμε το σύλλογο.

Το χρόνο μου έχω αφιερώσει. Και οικονομικά στήριξα. Ηρθα εδώ να βοηθήσω την πόλη μου για να ζήσουμε κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει.
Σήμερα ανέβηκε η ομάδα στην Α1 κι όχι στο προηγούμενο ματς! Σήμερα θα πρεπε να είναι γιορτή για όλη την Καρδίτσα και σήμερα θα έπρεπε όλοι να δείξουν την αγάπη τους γι’ αυτή την ομάδα, για την πόλη μας.

Δεν μ’ ενδιαφέρει αν τα λόγια μου ξενίσουν, αν φοβούνται κάποιοι να λένε την αλήθεια, αλλά εγώ δεν έχω κανένα θέμα κι όποιος θέλει ας παραξηγηθεί. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δεν πάμε πουθενά. Θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό!

Μετά, να μην ψάχνουμε να βρουμε τις αιτίες. Αν δεν υπάρχει κόσμος δίπλα στην ομάδα κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα σε κάθε παιχνίδι, μετά μάλλον δεν θέλουμε αθλητισμό στην πόλη σ’ αυτό το υψηλό επίπεδο. Πότε ξαναπαιξε κάποια ομάδα μας στην Α’ Εθνική;
Έγινε ένα σύγχρονο κλειστό από την πίεση όλων μας. Αν δεν μπορούμε να το γεμίζουμε ενας ολόκληρος νομός, ας το κλείσουμε!

Όλα αυτά τα λέω γιατί είναι η πραγματικότητα. Δεν έχω και κανένα θέμα όπως προανέφερα αν θα ακουστούν παράξενα τέτοια ημέρα. Πως θα γίνει δηλαδή; Μόνο όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα γεμίζει το γήπεδο κι όχι για την ομάδα μας; Αν είναι έτσι ας παίρνουμε το αμάξι και να πάμε στην Αθήνα να τους δούμε ή να τους βλέπουμε από την τηλεόραση.

Εδώ έγινε κάτι το πρωτοποριακό. Κάτι το καινούργιο κάτι το σπουδαίο. Πρέπει να το ζήσουμε, να το χαρούμε και κυρίως να το μοιραστούμε όλοι μαζί.
Κλείνοντας θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω το σεβασμό μου σ’ αυτούς που ήταν παρόντες και στάθηκαν δίπλα και σήμερα και όλη τη χρονιά μ’ όλη τους την αγάπη. Η Καρδίτσα άλλαξε σελίδα στον αθλητισμό και είναι μεγάλη ευκαιρία να καταξιωθεί.

Στο χέρι των πολλών είναι να την αξιοποιήσουν και να μην την πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων… Στις 7 Μαϊου η ομάδα μας κάνει τη φιέστα της ανόδου! Τους περιμένουμε, λοιπόν όλους εκεί, στο γήπεδο…»

Θ.Κ.