Να «φύγουν από το βούρκο» ζητούν κάτοικοι του Βλοχού - απαιτούν άμεση απάντηση για τη μερική μετεγκατάσταση και λύσεις στα προβλήματα (φωτό & βίντεο)

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΛΑΜΑ - ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ - ΕΚΑΨΑΝ ΛΑΣΤΙΧΑ

Να «φύγουν από τον βούρκο» και να πάψουν να ζουν με τον φόβο ότι θα ξαναπνιγούν ζήτησαν σήμερα το απόγευμα κάτοικοι του Βλοχού, οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Παλαμά – Φαρκαδόνας με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν έξω από το χωριό.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν λάβει την προηγούμενη εβδομάδα (εδώ σχετικό ρεπορτάζ του Νέου Αγώνα) προχωρούν σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους, με κυρίαρχα εκείνα της μετεγκατάστασης όσων κατοίκων το επιθυμούν και της μη καταβολής της επιδότησης ενοικίου.

Πιο αναλυτικά, περίπου στις 5 το απόγευμα πλημμυροπαθείς κάτοικοι του χωριού «φάντασμα» του Δήμου Παλαμά, συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα έξω από το Βλοχό. Λίγο πιο δίπλα έκαψαν συμβολικά λάστιχα, ενώ με πανό και φωνάζοντας το σύνθημα «σπάσαν τα αναχώματα μας πνίξαν τα νερά. Τα σπίτια μας τα χάσαμε, δεν είστε πουθενά», εξέπεμψαν για ακόμη μια φορά κραυγή αγωνίας. Κάλεσαν την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στην πρόταση του Δημάρχου για μερική μετεγκατάσταση, όσων κατοίκων επιθυμούν (115 οικογένειες) να φύγουν από το Βλοχό και να εγκατασταθούν στο σημείο μεταξύ Παλαμά – Καλυβακίων στο οποίο προτείνεται η μετακίνηση των κατοίκων της Μεταμόρφωσης.


Σχεδόν επτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ντάνιελ», οι κάτοικοι παραμένουν διασκορπισμένοι, είτε ως φιλοξενούμενοι είτε ως ενοικιαστές, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει λάβει ακόμη την επιδότηση ενοικίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αφού καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους το ενοίκιο δίχως να διαθέτουν πηγή εισοδήματος. Ορισμένοι μάλιστα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια που νοίκιαζαν.

Mέσα στην κατάσταση αυτή, οι πλημμυροπαθείς παρουσίασαν λογαριασμούς ρεύματος οι οποίοι συνεχίζουν να καταφθάνουν για τα ακατοίκητα σπίτια τους.

Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Γ. Τσιούτρας, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Παλαμά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καρδίτσας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών