Αναδρομή στην πολιτιστική ιστορία

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος προς τιμήν του κ. Δημήτρη Αρχοντή, πρώην Δημάρχου Καρδίτσας, στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, βιώσαμε μία αναδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον κ. Μανώλη Στεργιόπουλο, τον Πρόεδρο Ένωσης πολιτιστικών συλλόγων του Νομού, ο κ. Δημήτρης Αρχοντής αναφέρθηκε στον πολιτισμό που αποτελεί παράγωγο της πόλης.

Μιλώντας για τη θητεία του ως δήμαρχος τη δεκαετία του 80′ και τον αυτοδιοικητικό του ρόλο, εστίασε στα βήματα που έγιναν για τα πολιτιστικά δρώμενα της Καρδίτσας. Όπως αρχικά σημείωσε, η Καρδίτσα είχε τη χάρη να διαθέτει άξιους καλλιτέχνες σε μουσική, ζωγραφική, αγιογραφία, θέατρο, αλλά και φωτογραφία.

«Άνθρωποι πρωτοπόροι που συνέβαλαν στην πολιτιστική παράδοση του τόπου όπως τη γνωρίζουμε σήμερα», συμπλήρωσε. Έπειτα, ο κ. Αρχοντής μίλησε εκτενώς για τους πολιτιστικούς χώρους και τις δράσεις που λάμβαναν χώρα στην περιοχή πριν δεκαετίες.

Καλλιτεχνικά δρώμενα που είτε κάποια άντεξαν ως θεσμοί στο πέρασμα του χρόνου και τα απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα, είτε άλλα που έπαυσαν να υφίστανται αλλά τα κρατούμε στη μνήμη με νοσταλγία.

Ιδίως για εμάς τους νεότερους, που κάποιες εικόνες του παρελθόντος δεν τις έχουμε βιώσει, ήταν ακόμη πιο ενδιαφέροντα όσα εξιστορούσε ο κ. Αρχοντής στη συζήτηση με τον κ. Στεργιόπουλο, λίγο προτού τιμηθεί αργότερα για τη μέγιστη προσφορά του στον τόπο.
Δ.Γ.