Αναμνήσεις στο χώρο και ο Νικόλαος Πλαστήρας...

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο κ. Μιχάλης Παπανούσκας, Καρδιτσιώτης εκπαιδευτικός, κατά την ειδική συνεδρίαση – εκδήλωση στην απόδοση τιμών προς τους Δημάρχους Καρδίτσας μετά την Μεταπολίτευση.

Ο κ. Παπανούσκας ήταν διευθυντής την τελευταία χρονιά που το 1ο Λύκειο Καρδίτσας λειτουργούσε στο κτίριο, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το νέο Δημαρχείο στον ανανεωμένο πλέον χώρο. Όπως σημείωσε ο ίδιος, πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο μιας και στο χώρο υπάρχει ακόμη το γραφείο του Νικολάου Πλαστήρα, του αείμνηστου Καρδιτσιώτη Στρατιωτικού και Πολιτικού, καθώς σύμφωνα με τα μητρώα που τηρούνται στο αρχείο του σχολείου είναι καταχωρημένος με τις βαθμολογίες του. Από την άλλη, ο κ. Παπανούσκας αναφέρθηκε στη μετακόμιση του σχολείου που ήταν μια δύσκολη διαδικασία, στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα η τότε Δημοτική Αρχή, όπως και ο τότε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκος Καραγιάννης.

«Κι ενώ θεωρούσαμε εξ αρχής δύσκολη τη μετακόμιση ενός ολόκληρου σχολείου σε ένα νέο χώρο, τελικά αυτή εξελίχθηκε διαφορετικά. Τα παιδιά βοήθησαν τότε στο όλο εγχείρημα, σε τέτοιο βαθμό που δεν το περιμέναμε. Ο χώρος αυτός που πλέον είναι το νέο Δημαρχείο μου φέρνει πάντα αναμνήσεις από τους μαθητές, σε κάθε άκρη και γωνιά του κτιρίου. Στιγμές που δεν σβήνουν από τη μνήμη μας», συμπλήρωσε.

Δ.Γ.