Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η αναβάθμιση του φωτισμού στο δήμο Καρδίτσας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά σε πολλά χωριά.

Συγκεκριμένα έχουν εγκατασταθεί ήδη τα νέα φωτιστικά σώματα σε Καρδιτσομάγουλα, Μυρίνη, Μακρυχώρι, Παλαιοκκλήσι, Φράγκο, Μητρόπολη, Γεωργικό, Κρύα Βρύση, Αγ. Γεώργιο, Αμπελικό, Ζαίμι, Πρόδρομο και Σταυρό ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στην πόλη της Καρδίτσας.

Η πρώτη εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς στα προαναφερόμενα χωριά ο δημοτικός φωτισμός έχει “μεταμορφωθεί” πλήρως.

Οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί αφορούν συνολικά στο Δήμο Καρδίτσας όπου υπολογίζεται ότι 13.799 ενεργοβόρα παλαιά φωτιστικά, προβολείς και λαμπτήρες θα αντικατασταθούν και την θέση τους θα δώσουν σε νέα σύγχρονα χαμηλής κατανάλωσης και μεγάλης απόδοσης φωτιστικά led.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί 3200 νέα φωτιστικά και οι εργασίες συνεχίζονται.

Με την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών θα υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα, θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια καθώς η ορατότητα θα βελτιωθεί αισθητά κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ παράλληλα θα μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»