Νέα κακοκαιρία από τη Δευτέρα στη Δυτική Θεσσαλία, ανησυχία για τα «πληγωμένα» αναχώματα στον κάμπο του Ν. Καρδίτσας

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.
Σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές. Πάντως όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας κ. Θοδωρής Κολυδά υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των μετεωρολογικών μοντέλων.

Ανησυχία για τα αναχώματα
Πάντως στις τάξεις των κατοίκων του κάμπου επικρατεί ανησυχία και αγωνία για τη νέα κακοκαιρία, καθώς τα αναχώματα των ποταμών έχουν υποστεί καταστροφές και πτώσεις σε διάφορα σημεία.
Το θέμα έχει επισημάνει και ο Δήμος Παλαμά με επιστολή του προς την Περιφέρεια και τα Υπουργεία Υποδομών και Κλιματικής Κρίσης – Πολιτικής Προστασίας, υπογραμμίζοντας την επείγουσα σημασία της αποκατάστασής τους. Το θέμα έθεσαν επιτακτικά και οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων στην χθεσινή κινητοποίηση στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Σε ότι αφορά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναλυτικά αναφέρει:
-Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
-Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.
-Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.