Ανέκαμψαν μετά από μια καταστροφική περίοδο

Ανέκαμψαν και μάλιστα εντυπωσιακά στο πρώτο εξάμηνο φέτος οι τζίροι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στην παροχή καταλυμάτων στο Ν.  Καρδίτσας και σε όλη τη χώρα.

Η άνοδος των τζίρων,  σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η εφημερίδα, είναι εκρηκτική,  συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.  Ήταν μια ζοφερή περίοδος για τους επαγγελματίες των δύο κλάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι τζίροι έπεσαν στα…  τάρταρα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που λήφθησαν από την κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε ότι μετά την πλήρη απελευθέρωση των μέτρων το καλοκαίρι και με την εφαρμογή πρωτοκόλλων « λάστιχο»  ελέω τουρισμού,  είχε εμφανιστεί ένα νέο κύμα κορωνοϊού πίεσε το σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να επανέλθουν τα περιοριστικά μέτρα την χειμερινή περίοδο. 

Δηλαδή στην πιο σημαντική περίοδο για τον ορεινό τουρισμό της ηπειρωτικής χώρας,  όπως είναι ο δικός μας στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα,  με τους επαγγελματίες να χάνουν τους πιο πολύτιμους μήνες της χρονιάς.

Ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες δεν θα βρεθούμε θεατές στο ίδιο…  έργο.

Κ. Π.