Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της 6ης Απριλίου

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία απηύθυναν σήμερα προς όλους τους εργαζόμενους εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 6 Απριλίου στη Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και ώρα 10.30 στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας.

Η συνέντευξη τύπου των Προέδρου Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γ. Καπράνα, Προέδρου Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Απ. Ταξιάρχη, κ. Διονυσίας Ματιάτου εκ μέρους της ΕΛΜΕ και της Γενικής Γραμματέως του Εργατικοί Κέντρου κ. Δώρας Γούλα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Εξάλλου στη συνέντευξη παρέστη και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα, ο κ. Τάσος Αντωνόπουλος.

Πιο αναλυτικά, οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στη δυσμενή θέση που βρίσκονται οι πολίτες όσον αφορά τον επαγγελματικό τους βίο. «Παρότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της εδώ και τέσσερα χρόνια τα δυσβάσταχτα μνημόνια, οι εργαζόμενοι του Δημοσίου δεν έχουν αντικρίσει αύξηση στο μισθό τους εδώ και 12 χρόνια. Αντιθέτως, οι μισθοί έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές, οι οποίες έφτασαν ακόμη και στο 40%», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι.

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα