Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Καρδιτσιωτών στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προς τους σεισμοπαθείς που δοκιμάζονται στην Τουρκία και τη Συρία.

Οι Καρδιτσιώτες μέσω των ενοριών τους προσέφεραν ότι μπορούσαν προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλλουν στην ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 15 τόνοι τροφίμων (γάλατα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, εμφιαλωμένα νερά) τα οποία σήμερα θα παραδοθούν στη Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», προκειμένου στη συνέχεια, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Η συγκέντρωση της βοήθειας πραγματοποιήθηκε μέσω των Ενοριών της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου όπου έγινε ο διαχωρισμός και η συσκευασία ανά είδος.

Χθες το μεσημέρι τα τρόφιμα τακτοποιήθηκαν σε φορτηγό για να φύγουν για την Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητρο πολίτης κ.κ. Τιμόθεος που έδωσε το παρόν στη διαδικασία, ευχαρίστησε τους πιστούς της περιοχής μας για την ανταπόκρισή τους, παρά τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τον καταστρεπτικό σεισμό, καθώς και όσους βοήθησαν στη συγκέντρωση και μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού.