Ανυπολόγιστη η καταστροφή σε επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας (φωτο)

Στα λιμνάζοντα νερά της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» δίνουν τη δική τους μάχη επαγγελματίες του Νομού Καρδίτσας, σε μία πρώτη προσπάθεια να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι χώροι εργασίας τους και μονάδες παραγωγής.

Παρότι το νερό δεν έχει ακόμη υποχωρήσει, ήδη επαγγελματίες της περιοχής προσέγγισαν τους επαγγελματικούς τους χώρους, προκειμένου να ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών. Δυστυχώς, το ασυγκράτητο νερό των ποταμών εισχώρησε στους εσωτερικούς χώρους εργοστασίων και είχε ως οδυνηρό αποτέλεσμα να καταστραφούν μηχανήματα παραγωγής, στόλος οχημάτων, εκθεσιακοί χώροι, μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και σημαντικά αρχεία που λειτουργούσαν ως ιστορικό των εταιριών.

Η οδυνηρή εικόνα των πλημμυρισμένων χώρων ήταν ξανά γνώριμη από τον «Ιανό», μόνο όμως που αυτή την φορά ο όγκος του νερού ξεπέρασε κατά πολύ το φαινόμενο του 2020. Το νερό σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασε το 1,5 μέτρο. Παρότι το προσωπικό των επιχειρήσεων προσπάθησε την περασμένη Τρίτη να σηκώσει σε ψηλά σημεία ό,τι ήταν δυνατό, το νερό σκέπασε τα πάντα στο διάβα του.

Οι ζημιές ανέρχονται σε ασύλληπτο αριθμό, ανυπολόγιστης αξίας. Επιχειρηματίες της περιοχής, εμφανώς απογοητευμένοι με την εικόνα της καταστροφής, καλούνται να κάνουν πλήρη καταγραφή των ζημιών για να αναμένουν μετά την αίτηση, τις κρατικές αποζημιώσεις.