Απαιτείται ίδρυση νέων τμημάτων

Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Δυτική Θεσσαλίας πραγματοποιούσε διαβούλευση τέτοια περίοδο το 1981 ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών μαζί με πολιτιστικά σωματεία του δυτικοθεσσαλικού διαμερίσματος που είχαν την έδρα τους στην Αθήνα.
Όπως ανέφεραν μάλιστα, η Δυτική Θεσσαλία είχε απόλυτη και επείγουσα ανάγκη ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα αποτελούσε βασικό παράγοντα ανάπτυξης της κοινωνικής και

οικονομικής ζωής των δύο περιοχών.

Μάλιστα ο Σύλλογος των απανταχού Καρδιτσιωτών πρότεινε σαν κατάλληλο χώρο ίδρυσης του πανεπιστημίου την περιοχή του Παλαμά, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλίας και είχε τότε εύκολες και πιο πολλές προσπελάσεις προς κάθε κατεύθυνση.
Έχουμε γράψει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ότι το πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει αναπτυχθεί

δυσανάλογα σε βάθος ετών, με οφειλομένη να βγαίνει η Ανατολική Θεσσαλία και με την περιοχή μας να μετρά απώλειες με το νόμο Γαβρόγλου. Η προοπτική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου με την ίδρυση νέων τμημάτων στο Νομό Καρδίτσας, με επίκεντρο και το Δήμο Παλαμά, κρίνεται αναγκαία ειδικά μετά τις καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που είχαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Κ.Π.