Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας έχει την τιμή να φιλοξενεί την παράσταση «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» το Σάββατο 30 & την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στον Αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα, στην Αρχαία Μητρόπολη.

Η παράσταση «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» εκκινεί από το χωροχρονικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Οι CHÓRES, ως επιβάτιδες μιας βάρκας που πλέει στο Ανατολικό Αιγαίο με προορισμό τις ελληνικές ακτές, αφηγούνται, στη δική τους μουσική γλώσσα, μνήμες από το παρελθόν και τις πατρίδες τους. Πλούσιες και φτωχές, μικρές και μεγάλες, κόρες και μητέρες, άλλες από την Πόλη κι από τη Σμύρνη, άλλες από την Καππαδοκία, τον Πόντο και τα παράλια, μία-μία μοιράζονται γνωστές και άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας που αναγκάζονται να αφήσουν πίσω.

Με όχημα τα σώματα και τις φωνές, η βάρκα μετατρέπεται σε μια «κιβωτό» διάσωσης ετερόκλητων μουσικών αναφορών, από την ανεκτίμητη Μικρασιατική μουσική παράδοση, τις οποίες συνδέει ένα ισχυρό κοινό βίωμα: η οδυνηρή μετακίνηση, ο ξεριζωμός, το ταξίδι για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Η προσμονή για τον νέο τόπο, για τη νέα πατρίδα και τη δεύτερη ευκαιρία. Οι CHÓRES, θα αφηγηθουν στιγμες απο την παλια ζωη, συνηθειες, βιωματα και ο,τι αλλο συνθετει την ταυτοτητα των ηρωϊδων τους, αποδεικνύοντας πως καθε μικρη ιστορια φωτιζει και εντασσεται στην Ιστορια.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»