Από ποια αφετηρία θα ξεκινήσει η Αναγέννηση στα play out

Μετά τ’ αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της super league 2, η Αναγέννηση οριστικά μπαίνει στη διαδικασία των play out της παραμονής.

Θα υπήρχε μία ελπίδα στην τελευταία αγωνιστική αν η ΑΕΚ “Β” δεν κέρδιζε τον Αιολικό καθώς μ αυτή τη νίκη έφθασε τους 31 πόντους που δεν μπορεί να ξεπεράσει κανείς από τους παρακάτω.

Στις επόμενες θέσεις είναι ο Μακεδονικός με 30 και ο ΠΑΟΚ “Β” με 27 και μεταξύ αυτών των δύο θα παιχθεί στην τελευταία αγωνιστική η συμμετοχή στην πεντάδα.

Με τον αστερίσκο βέβαια το αν έχουν δικαίωμα να παίξουν στα play off οι “Β” ομάδες, ή θα μείνει κενή η θέση τους αν θα εισέλθουν στην πεντάδα!

Ζούμε άλλωστε στην Ελλάδα και παρακολουθούμε Β’ εθνική, άρα όλα είναι… ανοιχτά!!!

Υπάρχει μάλιστα και μια φήμη που λέει οτι αν είναι κάποια ομάδα “Β” στα play off παραχωρεί τη θέση της στον αμέσως επόμενο. Ο θεός και η ψυχή τους για το τι θα συμβεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν ισχύσει το παραπάνω (που επαναλαμβάνουμε είναι απλώς φήμη), η Αναγέννηση που έχει τώρα 26 βαθμούς, θα μπει στα play out μαζί με Ηρακλή (26 βαθμοί), Κοζάνη (24), Καμπανιακό (23) και Αιολικό (19), ενώ θα περιμένει έναν εκ των Μακεδονικού (30) ή ΠΑΟΚ “Β” (27).

Την τελευταία αγωνιστική έχουμε τα εξής παιχνίδια:

Ηρακλής – Αιολικός

ΑΕΚ “Β” – Μακεδονικός (με ένα “Χ” ο Μακεδονικός μπαίνει στα play off)

ΠΑΟΚ “Β” – Νίκη Βόλου (με νίκη ο ΠΑΟΚ “Β” πάει στους 30 και θέλει ταυτόχρονα ήττα του Μακεδονικού στην Αθήνα για να μπει αυτός στην πεντάδα)

Καμπανιακός – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Απόλλων Πόντου – Λάρισα.

Αν η Αναγέννηση κερδίσει στη Χαλάστρα τον Καμπανιακό, θα ξεκινήσει στην ειδική βαθμολογία των play out με 15 βαθμούς ενώ ο αντίπαλός της με 12, ενώ με ισοπαλία θα έχει 14 και ο αντίπαλος πάλι 12. Αν χάσει, τότε θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία (13 βαθμοί) έναντι 15 που θα έχουν ο Ηρακλής (εφόσον κερδίσει τον Αιολικό στο τέλος), ο ΠΑΟΚ “Β” ή ο Μακεδονικός και πιο κάτω την Κοζάνη (εχει ρεπό και δεν αγωνίζεται) που θα έχει 12 βαθμούς και τον Αιολικό με 11 (εφόσον χάσει από τον Ηρακλή).

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, εύκολα κανείς, όποιο σενάριο κι αν προκύψει στην τελευταία αγωνιστική πως η “μάχη” για την παραμονή θα είναι πολύ σκληρή για την Αναγέννηση ενώ όλοι οι μετέχοντες μεταξύ τους θα έχουν μικρές διαφορές.

Κι εδώ είναι που χρειάζεται πολύ μεγάλη συσπείρωση για να ανανεώσει η ομάδα την παραμονή της σε μια συγκυρία που το εν λόγω πρωτάθλημα αναμένεται ν’ αλλάξει προς το καλύτερο και να μην πισωγυρίσει.

Για την ώρα, όλη η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Καμπανιακό.