Από το «θάψιμο» στην αποθέωση και το αντίστροφο!

Η εθνική έκανε μια έξοχη εμφάνιση προχθές το βράδυ στον ημιτελικό των play off για την πρόκριση στο Γιούρο 2004, ισοπεδώνοντας την αντίστοιχη του Καζακστάν με το εντυπωσιακό 5-0.

Πέρα από τη νίκη και την πρόκριση αυτό που έμεινε ήταν το αγωνιστικό “δέσιμο” των παιδιών που παίζουν, η καλή σχέση με τον προπονητή τους και η διάδραση με τον κόσμο που την αγκάλιασε την ομάδα και δημιούργησε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα γεμίζοντας τις εξέδρες στο καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η νίκη φυσικά εισπράχθηκε και αξιολογήθηκε με τα γνωστά… ταρατατζούμ από το σύνολο του κεντρικού τύπου: “Ελλαδάρα”, “Γιούρο ερχόμαστε”, “ομάδα – όνειρο” και πολλά ακόμη “πομπώδη” έπαιξαν στους τίτλους των ιστοσελίδων και εφημερίδων!

Σα να μην υπάρχει δηλαδή το επερχόμενο παιχνίδι στην Τυφλίδα με τη Γεωργία (Τρίτη), σα να έχουμε ήδη πάρει θέση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα κάνουμε απλώς μια τελευταία εκδρομή αναψυχής!

Όλα τα παραπάνω προέρχονται από τους ίδιους ακριβώς που όταν “στραβώνουν” τα αποτελέσματα, παίρνουν το φτυάρι που το έχουν παρκαρισμένο δίπλα στο γραφείο και αρχίζουν το “θάψιμο” σε ο,τι κινείται ξεκινώντας πάντα από τον προπονητή!

Το ίδιο δηλαδή που θα πράξουν, αν την προσεχή Τρίτη το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο! Θα παίξουν οι ανάλογοι “τίτλοι” για κανένα διήμερο και μετά επιστροφή στις… ομαδάρες μας όπου τα ρεπορτάζ είναι βεβαίως πιο προσεκτικά διότι εκεί ο “επενδυτής” δεν αστειεύεται!

Θυμίζουμε ότι η αντίπαλος της εθνικής είναι μια σφιχτή και καλοδουλεμένη ομάδα που μάλιστα έχει ένα επιπλέον έξτρα κίνητρο οτι είναι μπροστά από τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της (πρόκριση για πρώτη φορά σε τελικά) και ταυτόχρονα θα έχει το αβαντάζ της έδρας!

Δεν θα πάμε εκεί δηλαδή να τους “καταπιούμε” αλλά θα πρέπει να τους διαχειριστούμε αναλόγως και ταυτόχρονα να έχουμε και την ρέντα που πάντα παίζει ρόλο σε ένα τέτοιο ιδιαίτερο παιχνίδι!

Το μόνο θετικό της υπόθεσης μέσα σ’ αυτή την πανηγυρτζήδικη ατμόσφαιρα, είναι ότι οι παίκτες και το προπονητικό τιμ που συγκροτούν την εθνική, φαίνεται να πατάνε στη γη κι όχι στο σύννεφο της «χαζοχαρουμενιάς» που βρίσκονται όλοι οι γνωστοί «φουστανελοφόροι».

Θ.Κ.