Αποκλείστηκε από δύο σημεία η Πτελοπούλα με την καταστροφή της γέφυρας! (ΦΩΤΟ)

Η θεομηνία που έπληξε το Νομό και την περιοχή της Θεσσαλίας ευρύτερα, πέρα από την ανυπολόγιστη καταστροφή που άφησε πίσω σε απώλειες ανθρώπων και βιός, “σημάδεψε” και κατασκευές που ήταν αν μη τι άλλο πρόχειρες και αποκάλυψε τις ατέλειές τους!

Μία εξ αυτών είναι η γέφυρα που συνδέει τις κοινότητες της Μέλισσας με την Πτελοπούλα που βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Καρδίτσα!

Στις φωτογραφίες που μας έστειλαν κάτοικοι της Πτελοπούλας φαίνεται ολοκάθαρα το μέγεθος της ζημιάς. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε τοποθετηθεί κώνος μόνο στο ένα διάζωμα της οδού μ’ αποτέλεσμα αρκετά αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται από το άλλο! Πάλι καλά που δεν πέρασε κάποιο τη στιγμή που η γέφυρα υπέστη ζημιά και στο άλλο κομμάτι!

Η Πτελοπούλα, πλέον, συνδέεται με την Καρδίτσα μόνο μέσω Καλλιφωνίου ή Καρποχωρίου καθώς και στο δρόμο προς το Σταυρό έγινε ζημιά κι όσοι περνούν – όπως μας καταγγέλουν περίοικοι – το κάνουν με… δική τους ευθύνη! Ατομική προφανώς!!! Ή αλλιώς, για να χαριτολογήσουμε μέσα στη μαυρίλα μας, “άμα πέσεις έπεσες, άμα περάσεις πέρασες…”!!!

Για να μετακινηθεί, δηλαδή κάποιος από τη Μέλισσα στην Πτελοπούλα που απέχουν μία… “παλάμη” (2 χιλιόμετρα) θα πρέπει να κάνει έναν μεγάλο κύκλο 20 χιλιομέτρων!!!

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι η γέφυρα αυτή έχει χρόνο ζωής 25 χρόνια, ενώ είχε υποστεί ζημιές που επιδιορθώθηκαν και πριν από τρία  χρόνια με τον Ιανό.

Το χωριό όπως και η Μέλισσα “γλίτωσαν” από τη θεομηνία Ντάνιελ (με τους κατοίκους βέβαια στην Πτελοπούλα να συγκεντρώνονται στην εκκλησία την εφιαλτική νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου αφού είχε σπάσει το ανάχωμα στην περιοχή της Μαύρικας και ευτυχώς σταμάτησε να βρέχει κατά τις 12 τα μεσάνυχτα) αλλά αν δεν αποκατασταθεί και από τις δύο οδούς που πλέον είναι κλειστές, τι θα συμβεί σε μία παρόμοια κατάσταση;

Οχι τίποτα, αλλά έχουμε γεμάτο Φθινόπωρο και Χειμώνα μπροστά μας…

Θ.Κ.