Αρχίζει ο ανταγωνιστικός διάλογος για το νέο κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Στο επόμενο στάδιο, εκείνο του ανταγωνιστικού διάλογου εισέρχεται ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο κατασκευής του νέου κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού μέσω ΣΔΙΤ. Την ανακοίνωση αυτή έκανε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη σημερινή ετήσια Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ.

Στη συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κιέριον», παρέστη κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Καρδιτσιώτη Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργώ παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Παπαγιαννίδης
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγιαννίδης, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ. Τρεις κοινοπραξίες των πέντε μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας έγιναν αποδεκτές μετά τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής. Πλεόν ο διαγωνισμός εισέρχεται στο στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου.
Σε ότι αφορά το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ του δικτύου Υπέρειας Φαρσάλων – Ορφανών Καρδίτσας, όπως είπε, πέρασε πρόσφατα στη διυπουργική επιτροπή. «Πολύ σύντομα θα έχουμε την προκήρυξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού» σημείωσε ο κ. Παπαγιαννίδης.

Γεωργαντάς
Ο κ. Γεωργαντάς προχώρησε σε ενημέρωση πάνω στις δράσεις του υπουργείου για τον πρωτογενή τομέα.
Υπογράμμισε ότι η Δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών καθίσταται απολύτως αναγκαία για τον πρωτογενή τομέα. «Τα αρδευτικά δίκτυα έχουν προτεραιότητα σε αυτό για την καλή χρήση του νερού ώστε να υπάρχει προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα να μην έχουμε απώλειες και διαρροές που καταγράφονταν στα παλιά συστήματα άρδευσης» σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Έχουμε παρεμβάσεις σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας, αλλά και κανονιστικές για την ανακούφιση των αγροτών».

Τσιάρας
Ο κ. Τσιάρας, σε δηλώσεις για το κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, έκανε λόγο για «ένα τεράστιο και μοναδικό έργο, πιλοτικό για όλη την Ελλάδα που θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες άρδευσης για χιλιάδες στρέμματα και για χιλιάδες αγρότες της περιοχής».
«Πρόκειται για ένα έργο που θα δημιουργηθεί μια υποδομή που την έχει ανάγκη ο τόπος, ενισχύοντας το αγροτικό εισόδημα και την τοπική αγροτική οικονομία» σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε ακολούθως: «Η διυπουργική επιτροπή των ΣΔΙΤ ενέκρινε ένα ακόμη μεγάλο έργο, το Υπέρεια – Ορφανά. Στην Καρδίτσα πέρα των μεγάλων έργων που συντελούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού μετά τον «Ιανό», η κυβέρνηση δείχνει ένα μοναδικό ενδιαφέρον ενισχύοντας την αγροτική δραστηριότητα.

Τριαντόπουλος
«Ερχόμαστε μέσα από το έργο που δρομολογείται του κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ, να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την παραγωγική διαδικασία για τις επόμενες γενιές. Έργο πνοής με απτά αποτελέσματα για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κ. Τριαντόπουλος.

Μαρκινός
Την Συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Αθανάσιος Μαρκινός ο οποίος επισήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Διοίκηση και τα μέλη του ΤΟΕΒ Ταυρωπού να παρίστανται στη γενική συνέλευση τρεις υπουργοί της κυβέρνησης.
«Είναι πρόσωπα τα οποία μας βοήθησαν από την πρώτη στιγμή μετά τον «Ιανό» για την αντιμετώπιση των ζημιών, μέχρι τη δρομολόγηση του μεγάλου έργου που αφορά το κλειστό δίκτυο του Οργανισμού».