Συγκλονιστική μαρτυρία στο «Ν.Α.» πατέρα Καρδιτσιώτισσας επιβάτιδος που σώθηκε από το δυστύχημα στα Τέμπη (ηχητικό)

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή των γεγονότων στο Nέο Αγώνα από τον συμπολίτη Πέτρο Πανταζή, η κόρη του οποίου βρίσκονταν στη μοιραία αμαξοστοιχία του δυστυχήματος στα Τέμπη.

“Η κόρη μου έφυγε στις 9.30 το βράδυ από τον σταθμό της Καρδίτσας για ανταπόκριση στα Παλαιοφάρσαλα” λέει ο κ. Πανταζής και συνεχίζει:  “Λίγο μετά τις 11 το βράδυ με καλούν στο κινητό μου από έναν άγνωστο αριθμό. Το σηκώνω και ακούω την κόρη μου να κλαίει και να οδύρεται και να λέει «μπαμπά σκοτωθήκαμε, τράκαραν τα τρένα, δεν ξέρουμε που είμαστε».

Ποιό τρένο τράκαρε παιδί μου, ρωτάω. Αυτό που πάμε για τη Θεσσαλονίκη μου απαντά και το κλείνει το τηλέφωνο γιατί δεν ήταν δικό της. Για 10 λεπτά δεν ήξερα τί να κάνω. Παίρνω το δικό μου αυτοκίνητο φεύγω για Λάρισα. Παίρνω τηλέφωνο στην αστυνομία και μαθαίνω ότι το δυστύχημα έγινε προς τα Τέμπη.

Ξεκινάω να φύγω προς τη Θεσσαλονίκη και με το που βγαίνω στην Εθνική Οδό είδα τα ασθενοφόρα να κινούνται.

Έφτασα στο σημείο της σύγκρουσης και μας κρατούσαν σε απόσταση γύρω στα 500-1000 μέτρα. Συνεννοήθηκα λέγοντας ότι έχω μιλήσει με την κόρη μου τηλεφωνικά, αλλα δεν μου επέτρεψαν να προσεγγίσω. Πήγα εγώ με τα πόδια, τη βρήκα εκεί κοντά καθόταν δίπλα σε ένα ασθενοφόρο και ενημέρωσα ότι θα την πάρω και θα την πάω στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για περαιτέρω εξετάσεις.

Το κορίτσι νοσηλεύεται στην ορθοπεδική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, έχει ένα μικρό κάταγμα, αλλά δεν είναι κάτι πάρα πολύ ανησυχητικό.

Η κόρη μου είπε ότι δεν κατάλαβαν τίποτα. Μια φωτιά είδαν και μία λάμψη και εκτινάχθηκε από το απέναντι παράθυρο προς τα χωράφια. Ήταν στο δεύτερο βαγόνι, εκεί που καήκαν όλα τα παιδιά. Ήταν κι άλλοι Καρδιτσιώτες μαζί”.