«Τούρκοι, Σύριοι, κουράγιο! Δεν είστε μόνοι...» - έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης στέλνουν εργατικά σωματεία της Καρδίτσας

* Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς * Κάλεσμα και από τους Δήμους

Αλληλέγγυοι στέκονται οι Καρδιτσιώτες στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που βιώνουν τον εφιάλτη του θανάτου και της καταστροφής μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Πλήθος πολιτών έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα των τοπικών εργατικών σωματείων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν στους σεισμοπαθείς. Παράλληλα κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών απευθύνουν οι Δήμοι Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου.

Έχοντας πικρή πείρα από μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στη χώρα και την περιοχή μας, πλήθος συμπολιτών ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει έμπρακτη συμπαράσταση στους Τούρκους και Σύριους πληγέντες. Άλλωστε η τοπική κοινωνία διακατέχεται διαχρονικά από αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ενώ δεν ξεχνά το μεγάλο «κύμα» βοήθειας που δέχθηκε μετά τον «Ιανό».

Η συγκέντρωση των ειδών στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, του Συνδικάτου των Οικοδόμων,του σωματείου συνταξιούχων του ΙΚΑ, του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική γι’ αυτό και η συγκέντρωση ειδών παρατάθηκε (σήμερα από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα και αύριο 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι). Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, χάνζαπλαστ και είδη ατομικής υγιεινής. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, γίνεται συνεννόηση και με άλλες περιοχές ώστε να γίνει συγκέντρωση όλων των υλικών πρώτης ανάγκης και με κομβόι να φύγουν προς αποστολή στις σεισμοπαθείς περιοχές.

Την ίδια ώρα οι Δήμοι Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου, ενημερώνουν τους δημότες ότι θα προχρήσουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν στους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται.

Δήμοι
Την ίδια ώρα οι Δήμοι Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου, ενημερώνουν τους δημότες ότι θα προχρήσουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν στους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται.
Αναλυτικά:
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχοντας στην προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας
στους πολίτες της Τουρκίας και Συρίας ενημερώνει όλους τους συμπολίτες μας ότι θα γίνεται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα  μακράς διάρκειας κ.λ.π), στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου καθημερινά (εργάσιμες ημέρες) από τις 9.00π.μ. έως 13.30μμ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω τηλέφωνα: 2441100356 κ. Κουλούρα Ελένη 2441354710 κ. Ταξιάρχης Απόστολος 2441354713 κ. Ευαγγελίδου Ευαγγελία
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
Οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που πλήττουν τις περιοχές τους.
Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Παλαμά μετά από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία.
Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε στη συνέχεια με έξοδα της ΚΕΔΕ το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας
μας. Για τον Δήμο Παλαμά η συγκέντρωση θα γίνει στο Μουσών Μέλαθρο στην οδό Μαυρομιχάλη 21. Τα είδη πρώτης ανάγκης προς συγκέντρωση είναι: Κουβέρτες,  παπλώματα, υπνόσακοι, Καθαρά ρούχα για ενήλικες ή παιδιά Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, ζυμαρικά, ρύζι) Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες κ.α Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες επίδεσμοι κ.α).
Η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης στο Μουσών Μέλαθρο θα γίνεται:
* Παρασκευή 10/02 από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τις 7 η ώρα το απόγευμα.
*Το Σάββατο 11/02 από τις 10 η ώρα το πρωί μέχρι τις 2 η ώρα το μεσημέρι.
* Την Κυριακή 12/02 από τις 10 η ώρα το πρωί μέχρι τις 2 η ώρα το μεσημέρι.
*Την Δευτέρα 13/02 από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τις 2 η ώρα το μεσημέρι.
*Την Τρίτη 14/02 τα συγκεντρωμένα είδη θα αποσταλούν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων που είναι το σημείο συγκέντρωσης όλων των Δήμων της Θεσσαλίας για να αποσταλούν στις πληγείσες χώρες.
ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
Ο Δήμος Σοφάδων μαζί με τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει στην προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας για
την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των χιλιάδων ανθρώπων στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές, μέσα από τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
Μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης: Είδη προς συγκέντρωση 1. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια 2. Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια 3.Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά κλ.π 4.
Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας 5. Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).
Χώροι συγκέντρωσης:
Σοφάδες:
*Στάδιο Σοφάδων (παλιό κλειστό) Παρασκευή 08.00 – 17.30 Σάββατο και Κυριακή 09.00 – 15.00 Τηλ: 6937400616
*Ματαράγκα: ΚΕΠ Παρασκευή 07.00 – 14.00 Σάββατο και Κυριακή 09.00 -13.00 Τηλ:  6944468878
*Κέδρος: ΚΕΠ Παρασκευή 07.00 – 14.00 Σάββατο και Κυριακή 09.00 – 13.00  Τηλ:6974316636
*Λεοντάρι: ΚΕΠ Παρασκευή 07.00 – 14.00 Σάββατο και Κυριακή 09.00 – 13.00 Τηλ: 6977399537
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Με απόφαση του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη, ο Δήμος Μουζακίου αναλαμβάνει  πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, ρουχισμός
κ.α.), τα οποία θα αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.
Ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία δεν έχουν σύνορα. Καλούνται οι δημότες να συμβάλλουν, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη στήριξη των συνανθρώπων μας που υπέστησαν ολική καταστροφή των περιουσιών τους και θρηνούν οδυνηρές απώλειες μελών των οικογενειών τους, στενών συγγενών, φίλων, συμπολιτών τους, από το
πρωτοφανές ξέσπασμα του εγκέλαδου.
Η συγκέντρωση του υλικού της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα γίνεται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου, από υπαλλήλους του Δήμου, ως εξής:
* Παρασκευή 10/02/2023 από 8πμ – 1μμ και από 5μμ – 7μμ.
*Το Σάββατο 11/02/2023 από 8πμ – 1μμ και από 5μμ – 7 μμ.
*Τη Δευτέρα 13/02/2023 από 8 το πρωί έως 7 το από- γευμα.