Βγάζουν τα τρακτέρ στον Ε-65 οι Kαρδιτσιώτες αγρότες για κόστος, τιμές στο βαμβάκι και νέα ΚΑΠ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Τα τρακτέρ στον Ε-65, στο ύψος του κυκλικού κόμβου θα βγάλουν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου αγρότες του Νομού Καρδίτσας, όπου θα επιχειρήσουν να στήσουν μπλόκο.
Οι αγρότες μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα διεκδικούν λύσεις απέναντι στα καυτά ζητήματα του υπέρογκου κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών στο βαμβάκι, καθώς και για τις δραματικές αλλαγές που φέρνει στο σκέλος των επιδοτήσεων η νέα ΚΑΠ.

Ήδη από την Κυριακή τα τρακτέρ θα αρχίσουν να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών και παράλληλα θα διοργανωθούν ενημερωτικές συσκέψεις. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στην πλατιά αγροτική σύσκεψη που συγκάλεσε στον Παλαμά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και για την οποία σας ενημέρωσε νωρίτερα (εδώ) ο Νέος Αγών, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 30 χωριά του Νομού.

Οι αγρότες δηλώνουν απογοητευμένοι για την κατάσταση που επικρατεί στο σκέλος της τιμής του βάμβακος, σε συνάρτηση με το υπέρογκο κόστος παραγωγής, ενώ την ίδια προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των δραματικών αλλαγών και των απωλειών που φέρνει στις επιδοτήσεις η ΚΑΠ της νέας προγραμματικής περιόδου 2023-2027.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων μετέφεραν τη διάχυτη αγωνία που επικρατεί στον κάμπο της Καρδίτσας για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο τον αγροτικό κόσμο.
Την απογοήτευση αυτή και την αγωνία, θέλουν να τη μετατρέψουν σε διεκδικητικό αγώνα μέσα από μαζική κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους, τον οποίο χαρακτηρίζουν μονόδρομο για την επιβίωσή τους.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα