Όπως ήταν επόμενο, με το που έγινε γνωστό το αρνητικό αποτέλεσμα από τις συναντήσεις των παραγόντων της SL2 με τους Αυγενάκη και Σταϊκούρα, επικράτησε εκνευρισμός στο σύνολο των ομάδων της κατηγορίας, αλλά και στους φιλάθλους τους.

Μαζί και αγωνία για το τι ξημερώνει! Φυσικά η Αναγέννηση δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση καθώς ο πρόεδρός της συμμετείχε στην επιτροπή εργασίας και γνωρίζει τα πάντα εκ των έσω σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν, τη στάση της πολιτείας, αλλά και τις διεκδικήσεις της κατηγορίας.

Δεν έκρυψε κι ο ίδιος την απογοήτευσή του από το αποτέλεσμα στη συνομιλία που είχαμε μαζί του, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιώργο Μπέζα και προφανώς με τους μετόχους στην διοίκηση.

Για το πως δηλαδή θα χειριστεί η ομάδα όλα τα ζητήματα με τις μεταγραφές, την προετοιμασία της. Οπως διαπιστώσαμε (βλέπε σελίδα 15) προκρίθηκε να προχωρήσουν οι ανακοινώσεις με τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και να μην “παγώσουν” τα ζητήματα που αφορούσαν στον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Οι ώρες για κάθε ομάδα είναι κρίσιμες, αλλά για μία ακόμη φορά παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει αυτή η λεγόμενη ενιαία στάση, παρότι στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου όλοι συμφωνούν για ένα κοινό μέτωπο.

Έχουμε αυτούς που υπεύθυνα ζητούν και διεκδικούν τα αυτονόητα (συμπεριλαμβανομένης της Αναγέννησης που μάλιστα έχει πάρει πρωτοβουλίες) τους “πονηρούς” που δεν έβγαλαν ούτε μια κουβέντα (ποιος ξέρει για ποιο λόγο και με με τι υποσχέσεις) και εκείνους που δεν ασχολούνται με τίποτα… ο κόσμος να χαλάσει!

Η Αναγέννηση μέσω ανακοίνωσης, αλλά και της προσωπικής δήλωσης του Παπαδημητρίου, είχε ασκήσει έντονη πίεση μετά την προκήρυξη – όνειδος της SL1 που διατηρούσε το ίδιο καθεστώς με τις θέσεις ανόδου!

Τελικά, αυτό άλλαξε και ήταν η μόνη νίκη (αν μπορεί να θεωρηθεί νίκη η εφαρμογή του αυτονόητου) της SL2 μέσα σε όλη αυτή την παράνοια που επικρατεί. Αν εξαιρέσουμε την Καλαμάτα που τοποθετήθηκε λίγο μετά, ουδείς άλλος ασχολήθηκε!

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα μετά την απαράδεκτη στάση να μην καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται οι ομάδες από τη φορολόγηση του στοιχήματος!

Χαρακτηριστική είναι η “αφωνία” της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, που για όσους βλέπουν λίγο πιο… μακριά σημαίνει πολλά!

Θ.Κ.