Χρηματοδοτικά εργαλεία για φθηνότερη ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Τα καινοτόμα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία προσφέρει στις επιχειρήσεις η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDΒ) προκειμένου να λάβουν φθηνότερη χρηματοδότηση για να αντεπεξέλθουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο στο πλαίσιο των δράσεων για την ενημέρωση των μελών του, παρόντες είναι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και τοπικά τραπεζικά στελέχη. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο κ. Σουγιουτζόγλου Στέργιος – Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτικών Προϊόντων και ο κ. Τσαγκαράκης Γεώργιος–Διευθυντής Δανείων/Εγγυήσεων.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας παρουσιάζουν τα υφιστάμενα αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

«Εμείς δεν δίνουμε απευθείας δάνεια σαν Αναπτυξιακή αλλά μπορούμε να ελαφρύνουμε την υποχρέωσή του να δώσει ο επιχειρηματίας εξασφαλίσεις στην τράπεζα. Δίνοντας άτοκα ένα κομμάτι του δανείου που θα πάρει ο επιχειρηματίας από την κάθε εμπορική τράπεζα, να καταλήξει με χαμηλότερα επιτόκια. Χαμηλότερα επιτόκια και χαμηλότερες εγγυήσεις είναι η συνταγή για να προσαρμοστεί στο δύσκολο περιβάλλον ο επιχειρηματίας» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Νέο Αγώνα ο κ. Σουγιουτζόγλου.

Ο κ. Τσαγκαράκης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα επισήμανε ότι στόχος της Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι να βρίσκει τα κενά της αγοράς και να εξασφαλίσει γα τις μικρομεσαίας επιχειρήσεις εκείνα τα οφέλη που θα τις οδηγήσουν σε φθηνή ρευστότητα, τόσο από το τραπεζικό σύστημα όσο και από κάθε άλλο ίδρυμα χρηματοδοτήσεων.
«Διαθέτουμε προγράμματα τα οποία απορροφούν τον κίνδυνο της επιχείρησης ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το τραπεζικό σύστημα» ανέφερε.
Αναλύοντας τα εργαλεία που προσφέρει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, έφερε ως παράδειγμα το ΤΜΕΔΕ για τα κεφάλαια κίνησης στα επαγγέλματα του κατασκευαστικού κλάδου. Επίσης, συνέχισε, μέσα από το μεγάλο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ η Αναπτυξιακή στοχεύει στην μεγάλη μείωση του επιτοκίου ώστε ο τελικός δανειολήπτης να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί φθηνά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα