Τη στήριξη στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες και στα δίκαια αιτήματά τους εξέφρασε από το μπλόκο του Ε-65 ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τόνισε ότι κάθε χρόνο η κατάσταση χειρότερη για τους αγρότες, διότι δεν αλλάζουν οι βασικές πολιτικές που ξεκληρίζουν την αγροτιά.

Ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε σήμερα (5/2) το βράδυ στο πιο μεγάλο αγροτικό μπλόκο της χώρας, στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποίησε στα μπλόκα της Θεσσαλίας, όπου τον υποδέχθηκαν δεκάδες αγρότες.

Τον Γ.Γ του ΚΚΕ καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών που τους έχουν βγάλει στο δρόμο. Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας Στάθηκε στο μαζικό και μαχητικό αγώνα του αγροτικού κόσμου και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών.

 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο αγωνιζόμενος αγροτικός κόσμος έχει και τον υπόλοιπο λαό με το μέρος του. Κάλεσε τους αγρότες να διαφυλάξουν την ενότητά τους όπως αυτή εκφράζεται στους δρόμους του αγώνα στο μπλόκο του Ε-65.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι εμπορευματοποιείται το νερό που αποτελεί το μεγαλύτερο αγαθό και όπως συμβαίνει με το ρεύμα οι αγρότες θα «πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους».

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία και την Καρδίτσα σημείωσε ότι οι αγρότες πασχίζουν να καλλιεργήσουν τη γη τους και να κρατήσουν τα ζώα τους. «Έρχονται οι μεγαλέμποροι και οι βιομήχανοι με ανοιχτές τιμές και παίρνουν τα προϊόντα. Ο βαμβακοπαραγωγός με 46 λεπτά πρέπει να έχει πάνω από 600 κιλά για να μπορέσει να καλύψει τουλάχιστον το κόστος παραγωγής» είπε και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις δίνουν στους εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο αλλά όχι στους αγρότες, ούτε επιβάλλεται πλαφόν στα 7 λεπτά για το αγροτικό ρεύμα που θα δώσει μια σημαντική ανάσα στους παραγωγούς.

Ακόμη ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα έργα στη Θεσσαλία και μέχρι τότε δεν ξέρουμε τι άλλα καιρικά φαινόμενα θα προκύψουν.

Υπογράμμισε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τις πολιτικές της Ε.Ε και της ΚΑΠ η οποία οδηγεί σε ξεκλήρισμα της μικρής αγροτιάς. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, η ΕΕ κάνει συμφωνίες τύπου “Mercosur” που προωθούν τη αθρόα εισαγωγή αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα σε βάρος της ελληνικής παραγωγής με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.

Κλείνοντας επισήμανε ότι εμφανίζονται διάφοροι «φωστήρες» με κόμματα, που είναι «από το ίδιο καλούπι» φτιαγμένα και υπηρετούν την ίδια πολιτική. «Να το αλλάξουμε όχι στις εκλογές, αλλά στον καθημερινό αγώνα. Όσο δεν αλλάζει το βάρβαρο σύστημα που καταπιέζει και εξοντώνει τον Έλληνα αγρότη, δεν αλλάζει η κατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Tέμπη
Στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφθηκε το μπλόκο στη Λάρισα, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ είναι στην πρωτοπορία του αγώνα για να αποκαλυφθούν όλες οι αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών, να αποφευχθεί κάθε είδους συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση και άλλοι μηχανισμοί του κράτους, γιατί αν δεν πάμε στις αιτίες που οδήγησαν καταρχάς στη σύγκρουση των δυο τρένων, σε συνέχεια στην πυρκαγιά και στην έκρηξη και από κει και πέρα στην απόπειρα συγκάλυψης με το μπάζωμα και όλα όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα, δε θα μπει το δάχτυλο “επί τον τύπον των ήλων”.

Πρέπει να μπει το μαχαίρι ως το κόκκαλο, να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και μέσα στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και στους δρόμους του αγώνα».